Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ: Συγκέντρωσε δωρεές 4 εκατ. δολαρίων για τους πληγέντες στο Τέξας

Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ: Συγκέντρωσε δωρεές 4 εκατ. δολαρίων για τους πληγέντες στο Τέξας
Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ Susan Walsh/AP

Η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ προετοίμασε γεύματα για τους πληγέντες από την κακοκαιρία στο Τέξας, διένειμε νερά στα σπίτια τους και πήρε πρωτοβουλία για την συγκέντρωση σημαντικής οικονομικής βοήθειας.

Η Αλεξάντρια – Οκάσιο Κορτέζ πρόσφερε ως εθελόντρια στην Τράπεζα Τροφίμων του Χιούστον (Houston Food Bank) και βοήθησε στη συγκέντρωση δωρεών ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι καταστροφικές καιρικές συνθήκες έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στο Τέξας και άφησαν εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρική ενέργεια και πόσιμο νερό.

Το μέλος της Γερουσίας των ΗΠΑ εργάστηκε μαζί με τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σίλα Τζάκσον Λι και Σίλβια Γκαρσία και ετοίμασαν πακέτα με τρόφιμα για όσους έχουν ανάγκη.

Η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ δημοσίευσε στο Twitter εικόνες από την επίσκεψή της στην Τράπεζα Τροφίμων. «Επισκέπτομαι τις @JacksonLeeTX18 & @LaCongresista μαζί με εθελόντριες για να πακετάρουμε γεύματα. Η Τράπεζα χρειάζεται πραγματικά χέρια να βοηθήσουν. Μπορείτε να έρθετε για μία βάρδια;» έγραψε.

Η πρωτοβουλία της Οκάσιο – Κορτέζ με στόχο τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για την ανακούφιση των πληγέντων, την οποία ανακοίνωσε μέσω Twitter, ήταν επιτυχής και το ποσό που θα λάβουν οργανώσεις αρωγής αστέγων και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ξεπέρασε τα τέσσερα εκατομμύρια δολάρια.

Η γερουσιαστής ανέφερε ότι συμμετείχε στη διανομή τροφίμων και νερού και επισκέφθηκε κατοίκους στα σπίτια τους.

«Όταν έρχεται μία καταστροφή αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τους Τεξανούς, αλλά είναι ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη τη χώρα μας» δήλωσε η Οκάσιο-Κορτέζ σε δημοσιογράφους.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα λάβουμε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες πολιτικές αποφάσεις ώστε αυτή η καταστροφή -η αποτρέψιμη καταστροφή- να μην ξανασυμβεί» είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα