CEO μείωσε στο ελάχιστο την αμοιβή του δίνοντας αύξηση σε όλους – Τι συνέβη

CEO μείωσε στο ελάχιστο την αμοιβή του δίνοντας αύξηση σε όλους – Τι συνέβη

Μείωσε την αμοιβή του στο ελάχιστο και εκτόξευσε τις απολαβές των υπαλλήλων του. Κάποιοι στοιχημάτισαν ότι σύντομα θα αντιμετώπιζαν το φάσμα της ανεργείας και της φτώχειας. Το αποτέλεσμα ήταν τελείως διαφορετικό.

Πριν από 6 χρόνια, ο Νταν Πράις, CEO χρηματοπιστωτικής εταιρείας, έπαιρνε ως αμοιβή ένα εκατομμύριο δολάρια. Τον Ιανουάριο του 2015, αποφάσισε να μειώσει την αμοιβή του κατά 90%, αυξάνοντας παράλληλα τις ελάχιστες εγγυημένες απολαβές σε κάθε υπάλληλο της εταιρείας, στα 70.000 δολάρια ετησίως. Όταν γνωστοποίησε αυτή την απόφασή του, συντηρητικά μέσα όπως το FOX News τον χλεύασαν, αποκαλώντας τον ειρωνικά “σοσιαλιστή”.

Ο Πράις είχε κλείσει τα αυτιά του και περίμενε. Η δικαίωση για τον CEO της Gravity Payments δεν άργησε να έρθει

Σε πρόσφατο tweet, o Πράις περιγράφει τα αποτελέσματα αυτής της τολμηρής πράξης: “…από τότε, τα κέρδη μας έχουν τριπλασιαστεί, είμαστε case study στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και το ποσοστό των υπαλλήλων μας που έχουν καταφέρει να αγοράσουν δικά τους σπίτια έχει δεκαπλασιαστεί”. Επίσης, μέσα από το Twitter o Πράις έχει περιγράψει με ακόμα περισσότερα στοιχεία την τελευταία εξαετία της εταιρείας του, αναφέροντας πως μέσα σε αυτή τη χρονική περίοδο έγινε επέκταση με νέο υποκατάστημα και 70 νέες προσλήψεις, ενώ δημιουργήθηκε και μια πιο δίκαιη ισορροπία ανάμεσα στους μισθούς, με τον καλύτερα αμειβόμενο υπάλληλο να κερδίζει τα 4πλάσία σε σχέση με τον χειρότερα αμειβόμενο (πριν το 2015, κέρδιζε 33 φορές περισσότερα χρήματα).

Ακόμα και στο ξέσπασμα της πανδημίας, όταν η εταιρεία σημείωσε απώλειες κερδών 55%, οι περισσότεροι υπάλληλοι προσφέρθηκαν να δουλέψουν εθελοντικά έξτρα ώρες,συνεισφέροντας ώστε να υπερκαλυφθούν οι ζημιές και να επιστρέψει η Gravity Payments στην κερδοφορία. Ο Πράις έκανε αυτό που υπαγόρευσε η συνείδησή του: κατέβαλε σε κάθε υπάλληλο τις προβλεπόμενες αμοιβές για τις ώρες που είχε δουλέψει εθελοντικά. Κανείς δεν στήθηκε στην ουρά για να αγοράσει ψωμί με το δελτίο, όπως είχε προβλέψει το FOX Network.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα