ΙΤΑΛΙΑ

Ιατρικό θαύμα: Διαχώρισαν σιαμαία δίδυμα με τεχνολογία 3D

Τα δίδυμα στην αγκαλιά της μητέρας τους μετά την τελευταία επέμβαση
Τα δίδυμα στην αγκαλιά της μητέρας τους μετά την τελευταία επέμβαση ANSA

Ιατρική ιατρική ομάδα μετά από δουλειά 24 μηνών χώρισε σιαμαία δίδυμα. Απαιτήθηκαν τρεις επεμβάσεις.

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες και τρεις ιδιαίτερα δύσκολες και τρομερές λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις σιαμαία δίδυμα χωρίστηκαν στην Ιταλία και είναι πλέον ελεύθερα να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή. 

Το μίνι αυτό ιατρικό θαύματα έλαβε χώρα σε παιδικό νοσοκομείο της Ρώμης και είχε πρωταγωνιστές, εκτός από τα δίχρονα κοριτσάκια από την Κεντρική Αφρική, την ιατρική ομάδα που δούλεψε σχεδόν δύο χρόνια για να καταφέρει το σκοπό της. 

Tα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν με ανθρωπιστική αποστολή στη Ρώμη τον Σεπτέμβριο του 2018, λίγο μετά την γέννησή τους. Ηταν ενωμένα στο κρανίο και μοιράζονταν επίσης πολλά "στοιχεία" του εγκεφάλου. 

Η ιατρική ομάδα, πολύ υψηλού επιπέδου όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, έπιασε δουλειά και με τη βοήθεια 3D τεχνιολογίας ανακατασκεύασε αρχικά το κρανίο των κοριτσιών. Ενα τρομερά δύσκολο κομμάτι ήταν ο "διαμοιρασμός" των εγκεφαλικών αιμοφόρων αγγείων διαδικασία που αν και έκρυβε πολλούς κινδύνους για τα δίδυμα ξεπεράστηκε επίσης με πολύ μεγάλη επιτυχία. 

Η χειρουργική επέμβαση χωρίστηκε σε τρία κομμάτια. Το πρώτο έλαβε χώρα τον Μάιο του 2019, το δεύτερο τον Ιούνιο του 2019 και το τρίτο (και τελευταίο) τον Ιούνιο του 2020 όταν και επιτεύχθηκε ο οριστικός διαχωρισμός των παιδιών. 

Για το σκοπό αυτό δούλεψε με μέθοδο και αυταπάρνηση μία ομάδα περίπου 30 ατόμων. Τα δίδυμα είναι πολύ καλά στην υγεία τους και όλα δείχνουν ότι οι μετεγχειρητικοί κίνδυνοι έχουν ξεπεραστεί εντελώς. Τα ονόματά τους είναι Ερβίνα και Περφίνα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
SHARE: