Eλληνικές σειρές εκτός συνόρων: Τι αλλάζει στην κινηματογραφική πολιτική μας

Eλληνικές σειρές εκτός συνόρων: Τι αλλάζει στην κινηματογραφική πολιτική μας
Ελληνικό νησί Unsplash

Οι φυσικές ομορφιές της χώρας μας αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους ξένους δημιουργούς, όμως η γραφειοκρατία και τα έξοδα ήταν άλυτα προβλήματα μέχρι σήμερα

Η ελληνική τηλεοπτική και κινηματογραφική πολιτική όχι μόνο βγήκε από την καραντίνα αλλά και επανασχεδιάζεται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, στους στόχους της κυβέρνησης η εξαγωγή ελληνικών σειρών που θα πουληθούν σε διεθνείς αγορές και προβάλλονται σε κανάλια του εξωτερικού ή στις διάσημες συνδρομητικές πλατφόρμες όπως το NETFLIX.

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η Δανία με το πολιτικό θρίλερ “Borgen” που έσπασε τα σύνορα της σκανδιναβικής χώρας και έχει θεατές και από τις 2 πλευρές του Ατλαντικού.

Οι φυσικές ομορφιές της χώρας μας “γράφουν” καλά στο φακό όμως η γραφειοκρατία και τα έξοδα ήταν άλυτα προβλήματα για τις ξένες παραγωγές που ήθελαν να έρθουν για γυρίσματα.

Σήμερα για όσους δημιουργούς επιλέξουν την χώρα μας το πόσο της επιχορήγησης τους αυξάνεται από τo 35% στo 40%.

Ένα χρόνο πριν, όταν η πανδημία δεν υπήρχε καν σαν πιθανότητα, γυρίστηκε στη χώρα μας η ταινία “Ταξίδι στην Ελλάδα” με τους Ρόμπερτ Μπράιντον και Στιβ Κουγκαν.

Έτσι λοιπόν, βλέπουμε ότι η χώρα μας δεν προσφέρει μόνο τοπία, αλλά και γνώση και και επαγγελματισμό στην βιομηχανία του θεάματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα