Ινδία: Φοιτητές έγιναν “άβαταρ” και πήραν το πτυχίο τους

Ινδία: Φοιτητές έγιναν “άβαταρ” και πήραν το πτυχίο τους
Εικονική αποφοίτηση με άβαταρ για Πανεπιστήμιο της Ινδίας Twitter

Ένα Πανεπιστήμιο στην Ινδία προσαρμόστηκε στις συνθήκες της πανδημίας, δημιουργώντας μια ξεχωριστή τελετή ορκωμοσίας για τους απόφοιτους του 2020, με άβαταρ και εικονική πραγματικότητα.

Η ημέρα της αποφοίτησης από το Πανεπιστήμιο είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για κάθε φοιτητή. Όμως η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τα δεδομένα.

Προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες ένα Πανεπιστήμιο στην Ινδία, επινόησε έναν έξυπνο τρόπο προκειμένου όλοι οι φοιτητές να θυμούνται την αποφοίτησή τους ως μια ξεχωριστή στιγμή. Με την βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας και της τεχνολογίας, δημιουργήθηκαν τα άβαταρ 2.000 σπουδαστών, οι οποίοι και “έδωσαν το παρών” στην τελετή ορκωμοσίας τους την Κυριακή.

Η διοργάνωση, σχεδιασμένη ώστε να πληρεί τις προϋποθέσεις που έχει επιβάλει η πανδημία, προβλήθηκε ζωντανά μέσω Youtube και Facebook.

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ινδίας, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Προσωπικότητες όπως, ο Sundar Pichai, Διευθύνων Σύμβουλος της Google, έχουν αποφοιτήσει από αυτό.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν στο κάμπους, να επισκεφθούν τις εστίες καθώς και να συναντηθούν με συμφοιτητές και φίλους.

Οι ίδιοι μοιράστηκαν online την εμπειρία, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για την πρωτοβουλία που ελήφθη παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα