ΗΠΑ: 9χρονη συγκέντρωσε 100.000 δολάρια για τους μαύρους ιδιοκτήτες καταστημάτων

ΗΠΑ: 9χρονη συγκέντρωσε 100.000 δολάρια για τους μαύρους ιδιοκτήτες καταστημάτων
Kamryn Johnson Youtube@GoodMorningAmerica

Μια 9χρονη από την Μινεάπολη μαζί με τους φίλους της, συγκέντρωσαν περίπου 100.000 δολάρια, για να βοηθήσουν κυρίως τις επιχειρήσεις που έχουν μαύρους ιδιοκτήτες.

Μια παρέα παιδιών στην Μινεάπολη των ΗΠΑ, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 100.000 δολάρια για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του ρατσισμού. Τα χρήματα τα πρόσφεραν σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε Αφροαμερικανούς και προήλθαν από την πώληση βραχιολιών που έφτιαχναν τα παιδιά.

Σύμφωνα με το CNN, η ομάδα των παιδιών σχεδίασε αυτήν την πρωτοβουλία για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις της Μινεάπολης που έχουν πληγεί από την πανδημία αλλά και από τις καταστροφές λόγω των διαμαρτυριών, για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Η 9χρονη Kamryn Johnson μαζί με πέντε φίλους της, που ζουν σε μια κοντινή πόλη, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα περίπτερο που πωλεί “βραχιόλια φιλίας”. Μετά από πολλή σκέψη για το πού θα καταλήξουν τα χρήματα, η ομάδα συμφώνησε ότι τα έσοδα θα δοθούν σε επιχειρήσεις και τράπεζες τροφίμων στη Μινεάπολη.

Με επικεφαλής την Kamryn, η ομάδα ονόμασε την προσπάθειά τους “Kamryn & Friends: Bracelets For Unity & Justice”. Από την ίδρυση του περιπτέρου στις 30 Μαΐου, τα παιδιά έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 90.000 δολάρια μέσω των πωλήσεων των βραχιολιών. Οι πωλήσεις γίνονται κυρίως μέσω Ίντερνετ, ενώ έχουν δοθεί και πολλές δωρεές.

Ενώ τα κεφάλαια προορίζονται να βοηθήσουν και διάφορες επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών, η Τζόνσον δήλωσε ότι το επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους, είναι η συνεισφορά ποσών σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε Αφροαμερικανούς. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουν τη δράση τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα