ΗΠΑ: Έφτιαξαν "σπιτικά" θρανία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

ΗΠΑ: Έφτιαξαν "σπιτικά" θρανία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
FACEBOOK

Τρεις πολύτεκνοι μπαμπάδες απο την Καλιφόρνια κατασκέυασαν "σπιτικά" θρανία με στόχο να διευκολύνουν τα παιδιά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη. Γίνεται δυσκολότερη όμως αν υπάρχουν πολλά παιδιά στο σπίτι.

Τρεις μπαμπάδες από την Καλιφόρνια γνώρισαν από κοντά το πρόβλημα όταν διαπίστωσαν οτι τα παιδιά τους δεν είχαν έναν καθορισμένο χώρο για να πάρουν μέρος στο μάθημα.

Ο Fernando Rivera σκέφτηκε να κατασκευάσει θρανία για τα τρία του παιδιά, ώστε καθένα να έχει τον δικό του χώρο μελέτης. Απευθύνθηκε και στον αδερφό του Andres Ruiz, έναν ξυλουργό και πατέρα τεσσάρων παιδιών.

Ενα σαββατοκύριακο τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να υλοποιήσουν την ιδέα, ζητώντας και τη βοήθεια ενός συγγενή τους με τρία παιδιά.

Μόλις έφτιαξαν τα θρανία κοινοποίησαν φωτογραφίες στο facebook και οι παραγγελίες άρχισαν να πέφτουν βροχή.

"Καθώς οι γονείς έστελναν μηνύματα, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη για τέτοιου είδους θρανία", είπε ο Ruiz και αμέσως άρχισαν τη μαζική παραγωγή.

Τα θρανία πωλούνται απο 50 έως 65 δολάρια. Πολλά όμως δόθηκαν δωρεάν σε οικογένειες που δεν είχαν την δυνατότητα να τα αγοράσουν. Μέχρι στιγμής, έχουν φτιάξει περίπου 200 θρανία από τα οποία τα 120 χαρίστηκαν. Τα χρήματα που λαμβάνουν απο τις πωλήσεις τα χρησιμοποιούν για την προμήθεια πρώτων υλών.

Οι τρεις μπαμπάδες δέχονται δωρέες σχολικών ειδών τα οποία διαθέτουν μαζί με τα θρανία στις ανύμπορες οικογένειες.

Τα θρανία είναι ελαφριά ωστε να μετακινούνται εύκολα μέσα στο σπίτι, ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ χωρούν και στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου, ωστε να μην είναι δύσκολη η μεταφορά τους κατα την παραλαβή τους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

SHARE: