Ο πληθυσμός του πιο απειλούμενου ζώου στον πλανήτη τριπλασιάστηκε

Ο πληθυσμός του πιο απειλούμενου ζώου στον πλανήτη τριπλασιάστηκε
Γίββωνας σε δέντρο Unsplash

Είδος πιθήκου που κινδυνεύει με αφανισμό και ζει σε τροπικό νησί της Κίνας, τριπλασίασε τον πληθυσμό του, μετά από αρκετά χρόνια "μάχης".

Ο γίββωνας, είδος πιθήκου της Ασίας που κινδυνεύει περισσότερο από όλα στον πλανήτη να εξαφανιστεί, τριπλασίασε τον πληθυσμό του μετά από 17 χρόνια σκληρής διατήρησης από ειδικούς. 

Ο αριθμός των συγκεκριμένων ζώων που ζουν σε τροπικά δάση στο Χαϊνάν, νησί της Κίνας, έχει αυξηθεί από 10 το 1970 σε 30 το 2020.

Η διαδικασία πολλαπλασιασμού του είδους πιθήκου ήταν αργή λόγω του σπάνιου ιδανικού περιβάλλοντος ζωής αλλά και λόγω της αργής διαδικασίας αναπαραγωγής του ζώου. 

Το 2003 υπήρχαν 13 άγριοι γίββωνες στο νησί και λόγω αυτού ξεκίνησε η διαδικασία διατήρησης του ζώου στον πλανήτη. 

Ο Philip Lo Yik-fui οποίος είναι ο υπεύθυνος του έργου διατήρησης του ζώου, δήλωσε σε συνέντευξή του σε περιοδικό της Κίνας: 

“Οι γίββωνες είναι πολύ έξυπνα ζώα. Όταν τα κοιτάζεις είναι σαν αν προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί σου. Τα εντοπίσαμε στο νησί Χαϊνάν όταν ήταν ακόμη 13 και ζούσαν 2 οικογένειες σε βουνό του νησιού.” 

“Ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι να επεκταθούν στο νησί και να μην εξαφανιστούν τελείως από τον πλανήτη “, πρόσθεσε ο ίδιος. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα