Ο Φάουτσι “βλέπει” εμβόλιο ή εμβόλια για τον κορονοϊό στα τέλη του 2020

Ο Φάουτσι “βλέπει” εμβόλιο ή εμβόλια για τον κορονοϊό στα τέλη του 2020
Ο επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι AP

Ζήτημα μερικών μηνών είναι για τον Αντονι Φάουτσι η ανακάλυψη και η μαζική χορήγηση εμβολίου ή εμβολίων για τον κορονοϊό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να βάζει ένα σωρό εμπόδια στο έργο του Αντονι Φάουτσι, ωστόσο ο Αμερικανός λοιμοξιολόγος εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά αλλά και να ενημερώνει υπεύθυνα τον κόσμο.

Μάλιστα, ο Φάουτσι, παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις προβλέψεις του,υπογράμμισε, μιλώντας στο Reuters, ότι μέχρι το τέλος του 2020 η ανθρωπότητα θα έχει στη διάθεσή της εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός επιστήμονας: Ξέρετε ότι βρισκόμαστε σε μία διαδικασία δοκιμών που απαιτεί χρόνο.Αλλά μπορώ να σας πω ότι σε μερικούς μήνες, στο τέλος του 2020, στις αρχές του 2021 θα μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας εμβόλιο. Οχι μόνο ένα. Εύχομαι βασικά να μην είναι μόνο ένα αλλά δύο και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε”.

Η συγκεκριμένη δήλωση και ιδιαίτερα από τον άνθρωπο που γίνεται έχει πολύ μεγάλη σημασία διότι οι απανταχού ειδικοί έχουν δηλώσει ότι η πραγματική νίκη της ανθρωπότητας επί του ιού θα έρθει όταν δοθεί για χρήση το εμβόλιο ή τα εμβόλια. 

Μέχρι τότε οι επιστημονικές ομάδες ανά τον κόσμο θα συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα