Σμύρνη: Γάτα διασώθηκε από σκύλο στα συντρίμμια του σεισμού

Σμύρνη: Γάτα διασώθηκε από σκύλο στα συντρίμμια του σεισμού
Γάτα διασώθηκε από τα συντρίμμια μετά τον σεισμό στη Σμύρνη hurriyet.com.tr

Η γάτα βρέθηκε από σκύλο αναζήτησης κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων μετά τον φονικό σεισμό στη Σμύρνη και διασώθηκε. Την ονόμασαν "Ελπίδα".

Οι προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης που ξεκίνησαν χθες στα συντρίμμια των κτιρίων στην Σμύρνη, μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, συνεχίζονται αδιάκοπα. Οι ομάδες επικεντρώθηκαν στις εργασίες έρευνας και διάσωσης και ο σκύλος της ομάδας βρέθηκε να μυρίζει επίμονα ένα σημείο. Τότε, η ομάδα διάσωσης συνάντησε μια γάτα με ένα κολάρο. Την έβγαλαν από τα συντρίμμια 29 ώρες μετά τον σεισμό.

Την ονόμασαν “Ελπίδα”.

Κάθε ζωή είναι σημαντική για εμάς. Βρήκαμε τη γάτα ενώ αναζητούσαμε ανθρώπους. Βρισκόμασταν σε ένα επικίνδυνο σημείο λόγω του κινδύνου καταστροφής, αλλά δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τη γάτα εκεί και την πήραμε από τα συντρίμμια” δήλωσαν οι διασώστες σύμφωνα με το hurriyet.

Ο ιδιοκτήτης της γάτας, όταν βγήκε από τα συντρίμμια, είπε, “Περιμένουμε νέα για τη γάτα μας εδώ και 2 ημέρες. Δεν λυπάμαι που το σπίτι μου καταστράφηκε, λυπάμαι που η γάτα μου ήταν στα συντρίμμια. Ο γιος μου θα είναι πολύ χαρούμενος με αυτά τα νέα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα