Το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος προφέρει 15,1 εκατ. ευρώ για ΜΕΘ

Το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος προφέρει 15,1 εκατ. ευρώ για ΜΕΘ
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, στην ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον COVID-19. (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή η επέκταση της δωρεάς για την Υγεία του ΙΣΝ που προβλέπει τη δημιουργία 155 ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία.

Την ενίσχυση 15 νοσοκομείων του ΕΣΥ με 155 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 19 Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας ΜΑΦ, αναλαμβάνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προσφέροντας 15,1 εκατ. ευρώ. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία αφορούσε στην επέκταση της υπάρχουσας συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΙΣΝ, εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή και περιλαμβάνει επιπλέον συνολική δωρεά 16,5 εκατ. ευρώ, που πέρα από την προσθήκη των κλινών, περιλαμβάνει και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για προσωπικό σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η επέκταση της δωρεάς περιγράφηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, προς τιμήν του Ιδρύματος και της προσφοράς του για την ενίσχυση της ετοιμότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως της Covid-19, παρέθεσε το Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με επίτιμο προσκεκλημένο τον Ανδρέα Δρακόπουλο, Πρόεδρο του ΙΣΝ, στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».

Υπενθυμίζουμε ότι το συνολικό ποσό της επιπλέον δωρεάς του ΙΣΝ λόγω των έκτακτων συνθηκών για τον Covid-19 φτάνει τα 30,79 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, θα διατεθούν 15,1 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση 8.075 τμ σε 15 νοσοκομεία για να δημιουργηθούν οι νέες κλίνες. Ειδικότερα πρόκειται για τα νοσοκομεία:

ΚΑΤ: 30 ΜΕΘ

ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ:5 ΜΕΘ

ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: 6 ΜΕΘ

ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ: 6 ΜΑΦ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 33 ΜΕΘ

ΤΖΑΝΕΙΟ: 4

ΜΕΘ ΑΤΤΙΚΟΝ: 7 ΜΕΘ

ΓΝ Λέσβου: 7 ΜΕΘ

ΓΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 3 ΜΑΦ

ΓΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 3 ΜΕΘ

ΓΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 30 ΜΕΘ ΚΑΙ 8 ΜΑΦ

ΓΝ ΛΑΜΙΑΣ: 7 ΜΕΘ

ΓΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ: 4 ΜΕΘ

ΓΝ ΧΑΝΙΩΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 6 ΜΕΘ

ΠΑΓΝΗ: 13 ΜΕΘ και 2 ΜΑΦ

Στην ομιλία του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος δήλωσε: «Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η ελληνική πολιτεία ανταποκρίθηκε άμεσα στην αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας έως τώρα, με σύμμαχο την υπευθυνότητα που επέδειξαν όλοι οι πολίτες. Οφείλουμε να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και ελπίζουμε οι συγκεκριμένες δωρεές να βοηθήσουν τη Δημόσια Υγεία, για κάθε πιθανή, έκτακτη ανάγκη, στο άμεσο αλλά και στο μακρινό μέλλον. Έχουμε τη θέληση να στηρίξουμε οποιαδήποτε κοινή προσπάθεια του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς μόνο μαζί μπορούμε να βρούμε απαντήσεις στα σύγχρονα, πολύπλοκα προβλήματα. Είμαστε εδώ, παρόντες, να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά, προσφέροντας, στο μέτρο του δυνατού, τη βοήθειά μας σε εκείνους που έχουν ανάγκη».

Ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του δήλωσε: «Το ΙΣΝ έχει υπάρξει αρωγός του ΕΣΥ από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με τα κοινά και με τα ειδικά ελληνικά προβλήματα… όχι μόνο στα χρήματα αλλά και στην τεχνογνωσία, την οποία μας δίνει, καθώς είναι ένα ίδρυμα που έχει το δάχτυλο του πάνω στον παλμό όλων των σημαντικών εξελίξεων, ειδικά στον τομέα της ιατρικής επιστήμης. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα: “Σε αυτόν τον σύνθετο κόσμο πρέπει να βρούμε σημεία σύζευξης και τομής μεταξύ του κράτους, το οποίο απεδείχθη ότι είναι παντελώς αναντικατάστατο αλλά και του ιδιωτικού τομέα, της κοινωνίας των πολιτών. Να έρθουμε μαζί, να ενώσουμε δυνάμεις και από κοινού να σχεδιάσουμε αυτό που νομίζω ότι είναι το βασικό ζητούμενο και η μεγάλη πρόκληση, ειδικά για τον τομέα υγείας: την επόμενη ημέρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα