Το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο φτιαγμένο από τους πιο ιδιαίτερους καλλιτέχνες

Το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο φτιαγμένο από τους πιο ιδιαίτερους καλλιτέχνες
Το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο φτιαγμένο από ιδιαίτερους καλλιτέχνες Great Big Story

Ιδιαίτεροι καλλιτέχνες αναδιαμορφώνουν αποθήκες της Μαδρίτης δημιουργώντας το μεγαλύτερο "υπαίρθριο μουσείο" του κόσμου.

Μια ομάδα ιδιαίτερων καλλιτεχνών μετέτρεψαν μια σειρά από τσιμεντένιες αποθήκες, στο μεγαλύτερο “υπαίθριο μουσείο” του κόσμου και το έκαναν τηρώντας τη “γραμμή” που έχουν επιλέξει από την αρχή του έργου τους, να δίνουν δηλαδή φωνή σε όσους η κοινωνία τείνει να αφήνει στο περιθώριο.

Ο Ισπανός καλλιτέχνης Okuda San Miguel, ξεκίνησε να ζωγραφίζει σε τοίχους, ως μια απόπειρα να δώσει “χρώμα” στη γειτονιά του, Ciudad Real, της Μαδρίτης. Στην πορεία της “αποστολής” του, συναντήθηκε με έναν οργανισμό της Ισπανίας, μέσω του οποίου βρίσκουν εργασία άτομα με αναπηρία. Το ενδιαφέρον ήταν αμοιβαίο.

Ο Okuda San Miguel πέτυχε κάτι συναρπαστικό. Πέρα από την ανάπλαση παλιών κτιρίων, κατάφερε να δώσει φωνή σε ανθρώπους, οι οποίοι συχνά στερούνταν τα αυτονόητα. Χάριν σε αυτόν βρήκαν έναν τρόπο να εκφράζονται μέσω της τέχνης.

Σύμφωνα με το Great Big Story, μαζί έχουν καταφέρει να βάψουν περισσότερες από 10 αποθήκες, διαμορφώνοντας τες σε εντυπωσιακά έργα τέχνης.

Αυτή την περίοδο εργάζονται πάνω στη δημιουργία μιας εκκλησίας “ανοιχτής σε όλους”, για όλες τις θρησκείες, όλα τα φύλα και όλες τις φυλές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version