Το “My Career” στέκεται αρωγός στην πιο δύσκολη απόφαση των νέων για το επαγγελματικό τους μέλλον

Το “My Career” στέκεται αρωγός στην πιο δύσκολη απόφαση των νέων για το επαγγελματικό τους μέλλον
Klaus Vedfelt

Το "My Career" στέκεται αρωγός στην πιο δύσκολη απόφαση των νέων για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Χιλιάδες νέοι καλούνται κάθε χρόνο να πάρουν μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση για τη ζωή τους. Στην ηλικία των 17-18 ετών πρέπει να επιλέξουν τον επαγγελματικό τους δρόμο, χωρίς ωστόσο να έχουν επαρκή γνώση, αλλά και εμπειρία για να κάνουν τη σωστή επιλογή.

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η NN Hellas, η οποία από κοινού με με το Junior Achievement Greece / Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (JA Greece / ΣΕΝ) έχει αναπτύξει το καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού “My Career”. Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Μάιο του 2019 πιλοτικά και μέχρι τον Νοέμβριο του 2020 έχει ήδη εφαρμοστεί σε 328 σχολεία.

Τηρώντας τη δέσμευσή της για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της ενίσχυσης των εκπαιδευτικών ευκαιριών η NN Hellas έχει στόχο μέσα από αυτή τη δράση να βοηθήσει τους μαθητές να αντιληφθούν τις δυνατότητές τους, αλλά και να κατανοήσουν καλύτερα το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας.

Το πλεονέκτημα του “My Career” είναι πως δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην παροχή πληροφοριών και οδηγιών επαγγελματικού προσανατολισμού σχετικά με την καριέρα των μαθητών σε όλες τις κατευθύνσεις, κυρίως δε στους άξονες της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών, ενώ αξιοποιεί και τις νέες τεχνολογίες στο έπακρο. Κάτι που σημαίνει πως συνεχίζεται κανονικά διαδικτυακά, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Η ψηφιακή πλατφόρμα, την οποία χρησιμοποιούν οι μαθητές, περιλαμβάνει test αυτογνωσίας, test επαγγελματικών ενδιαφερόντων, πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με μία ευρεία γκάμα επαγγελμάτων, ενημερωτικά βίντεο εθελοντών εργαζομένων της NN Hellas ως προς την επαγγελματική τους πορεία, καθώς και έρευνες σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αντιλαμβάνονται καλύτερα τα ενδιαφέροντά τους, τις ικανότητες, αλλά και τις κλίσεις τους προς συγκεκριμένα επαγγέλματα. Παράλληλα, με την πολύτιμη υποστήριξη των ανθρώπων του JA Greece/ΣΕΝ, τα παιδιά μπορούν να προσδιορίσουν το αντικείμενο των σπουδών, που θα τα βοηθήσει να ακολουθήσουν την καριέρα που τους ταιριάζει.

Το πρόγραμμα “My Career” έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα σε 328 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, υποστηρίζοντας περίπου 1700 μαθητές. Στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να εφαρμοστεί σε επιπλέον 40 σχολεία, προσεγγίζοντας επιπλέον περίπου 1700 μαθητές.

Η συγκεκριμένη ενέργεια στηρίζεται στις αξίες της NN Hellas “Νοιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε” και στους πυλώνες του διεθνούς προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΝΝ, “Future Matters”.

Για περισσότερες πληροφορίες: Χριστίνa Λαμπριανάκη, eLearning Specialist & Educational Program Manager

e-mail επικοινωνίας: [email protected]

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα