Σύψα για κορονοϊό: “Φτάσαμε στην κορύφωση της καμπύλης. Σύντομα θα έρθει καθοδική πορεία”

Σύψα για κορονοϊό: “Φτάσαμε στην κορύφωση της καμπύλης. Σύντομα θα έρθει καθοδική πορεία”
Κορονοϊός στην Ελλάδα AP

Με συγκρατημένη αισιοδοξία η αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα βλέπουμε καθοδική πορεία της καμπύλης.

Για κορύφωση της καμπύλης του κορονοϊού στη χώρα, και στη συνέχεια για καθοδική της πορεία έκανε η λόγο Βάνα Σύψα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η ειδικός, παρουσιάζοντας μία συγκρατημένη αισιοδοξία, όσον αφορά με την πορεία του ιού στην Ελλάδα, τόνισε πως σε κάθε περίπτωση το παραπάνω δεν θα πρέπει να παρερμηνευτεί, συμπληρώνοντας ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά είναι παρήγορο να βλέπουμε πως υπάρχει μία αποτελεσματικότητα.

“Πολύ σύντομα θα βλέπουμε καθοδική πορεία της καμπύλης, αλλά είναι πολύ εύκολο αυτό να αλλάξει και να ξεφύγει. Γι’ αυτό πρέπει να παραμείνουμε στα μέτρα αυτά που έχουμε για να αξιοποιήσουμε το όφελος της προσπάθειας μας. Θεωρώ τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές σε ΜΕΘ ακόμα και μες την εβδομάδα θα παρατηρήσουμε αυτή τη μείωση στην καμπύλη “, δήλωσε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως καθημερινά λαμβάνει στοιχεία και προσπαθεί να κάνει κάποιες εκτιμήσεις, όσον αφορά το πόσοι θα χρειαστεί να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα η καθηγήτρια, δήλωσε πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, λιγότερο από 1% του πληθυσμού στην Ελλάδα νοσεί.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα