Βαρκελώνη: Συναυλία με “θεατές” 2.292 φυτά!

Βαρκελώνη: Συναυλία με “θεατές” 2.292 φυτά!

Η κίνηση συμβολίζει την απουσία του κόσμου από τους δημόσιους χώρους στη διάρκεια της καραντίνας, ενώ τα φυτά θα δωριστούν στο προσωπικό του συστήματος υγείας.

Μία πολύ σπουδαία ιδέα είχαν οι άνθρωποι της όπερας Liceu της Βαρκελώνης για την πρώτη της συναυλίας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού στην Ισπανία. Η όπερα άνοιξε τις πύλες της με μία συναυλία διαφορετική από τις άλλες, αφού το “κοινό” που παρακολουθούσε δεν είχε ούτε μάσκες, ούτε γάντια, ούτε και χρειάστηκε να κρατήσει αποστάσεις αφού δεν ήταν άνθρωποι αλλά… φυτά!

Συγκεκριμένα, το “Κονσέρτο για το Βιοκένιο” έγινε με 2.292 φυτά, τα οποία συμβολίζουν την απουσία του κόσμου από τους δημόσιους χώρους και έχουν σκοπό να προβληματίσουν για την κατάσταση της ανθρωπότητας η οποία, στην περίοδο της καραντίνας αναγκάστηκε να γίνει ένα κοινό “στερημένο από τη δυνατότητα να είναι κοινό”. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων και ο Eugenio Ampudia, ο καλλιτέχνης πίσω από την ιδέα της συναυλίας.

Το δε αξιοσημείωτο και αξιοθαύμαστο; Τα 2.292 φυτά θα δωριστούν σε ισάριθμους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ για τις προσπάθειές και την προσφορά τους, τους τελευταίους μήνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα