Βρετανία: Εκατοντάδες μυωξοί επέστρεφουν στη φύση

Βρετανία: Εκατοντάδες μυωξοί επέστρεφουν στη φύση
Μυωξός shutterstock

Περισσότεροι από 1000 μυωξοί αφέθηκαν ελεύθεροι στην φύση σε μια προσπάθεια διάσωσης του συγκεκριμένου απειλούμενου είδους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκατοντάδες μυωξοί ή αλλιώς ποντικοσκίουροι αφέθηκαν ελεύθεροι στην άγρια φύση του Ηνωμένου Βασιλείου, σε ένα ειδικό πρόγραμμα επαναφοράς των πληθυσμών για τα συγκεκριμένα απειλούμενα θηλαστικά.

Το έργο, όπως αναφέρει το BBC, αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ της φιλανθρωπικής οργάνωσης People’s Trust for Endangered Species (PTES), της Natural England και του Πανεπιστημίου της Cumbria. Τα τρωκτικά αφέθηκαν ελεύθερα σε μια μυστική τοποθεσία στην περιοχή Arnside η οποία φημίζεται για την εξαιρετική φυσική ομορφιά της.

“Όταν ξεκίνησα πριν από 15 χρόνια, υπήρχαν πέντε πληθυσμοί μυωξών στη βόρεια Αγγλία και τώρα υπάρχει μόνο ένας”, δήλωσε ο Ian White, ο οποίος εργάζεται στο PTES.

Τα ζώα ταξίδεψαν σε ειδικά χειροποίητα κουτιά που φτιάχτηκαν από κρατούμενους στη HMP Doncaster ( μια ιδιωτική φυλακή κατηγορίας Β) ως μέρος μιας συνεργασίας μεταξύ του PTES και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η ίδια ομάδα σχεδιάζει μια άλλη παρόμοια επιχείρηση διάσωσης των πληθυσμών αυτών το επόμενο έτος σε μια κοντινή τοποθεσία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα