Οφέλη των βιολογικών προϊόντων για όλες τις μαμάδες

Οφέλη των βιολογικών προϊόντων για όλες τις μαμάδες

Το brand B by Nadia Boule ήρθε στον κόσμο γα να προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητά μας.

Το κείμενο αυτό είναι μέρος του project “Panteio Day”. Φοιτητές του Ad&PR Lab του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών βρέθηκαν μία ημέρα στο Σπίτι της 24MEDIA και εκεί πήραν brief από 8 αγαπημένα brand για να δημιουργήσουν native content.

Από την Κλέιντι Λίκα

Το brand B by Nadia Boule προωθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσω των προϊόντων του τα οποία φτιάχνονται από συστατικά 100% ελληνικής παραγωγής. Άλλωστε ένας από τους κύριους στόχους της εταιρείας είναι η ανάδειξη μικρομεσαίων Ελλήνων παραγωγών.

Στις μέρες μας, παρατηρούμε ολοένα και μεγαλύτερη στροφή των ανθρώπων στα πιο φυσικά προϊόντα. Επηρεασμένοι από τις πολλές τοξίνες και τα χημικά που έχουν κατακλύσει την ζωή μας και με το οποία ερχόμαστε συνέχεια σε επαφή γίνεται κατανοητό πως υπάρχει η ανάγκη να βρεθούν πιο αγνά προϊόντα είτε για να συνεισφέρουν στην βελτίωσης καθημερινής μας διατροφής είτε σε προϊόντα ομορφιάς.

Η γυναίκα του σήμερα έχει περισσότερους ρόλους από ποτέ, όπως πάντα όμως έχει αγωνίες και τρέχει για το καλό της οικογένεια της. Παραδοσιακά μια από τις κύριες ασχολίες της είναι να φροντίζει για την καθημερινή διατροφή όλων των μελών της οικογένειας. Για αυτό τον λόγο πλέον, οι σύγχρονες γυναίκες βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση ώστε να φέρνουν στο οικογενειακό τραπέζι προϊόντα με την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Διότι όπως είναι φυσικό χρειαζόμαστε καλής ποιότητας φαγητό για να έχουμε ένα γερό σώμα και να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της καθημερινότητας, ιδιαιτέρως τα μικρότερα μέλη της οικογένειας που βρίσκονται στην ανάπτυξη.

Copyright 2009

Γενικότερα, η χρήση βιολογικών συμβάλλει στην γέννηση πιο υγιών μώρων. Τα βιολογικά είδη απαλλάσσουν τόσο την μητέρα όσο και το νεογνό από μικροβιοκτόνα και τοξικά τα οποία βρίσκονται στα συμβατικά φρούτα και λαχανικά . Τα βιολογικά καλλιεργημένα προϊόντα είναι πιο θρεπτικά από τα τρόφιμα που παράγονται με την χρήση συνθετικών χημικών, έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο, ενώ έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδράργυρο. Επιπλέον, έχει αποδειχτεί από πολλές σύγχρονες έρευνες πως τα βιολογικά προϊόντα βοηθούν σημαντικά στην καταπολέμηση ασθενειών. Ένα από τα οφέλη των βιολογικών ειδών στην διατροφή της οικογένειας είναι το ότι συμβάλλουν στην απώλεια βάρους καθώς σε αντίθεση με τα μη βιολογικά όπου τα μικροβιοκτόνα «παγιδεύουν» τα κύτταρα λίπους στο σώμα μας, με αποτέλεσμα η διαδικασία απώλειας βάρους να δυσκολεύει όταν, όμως, καταναλώνουμε βιολογικά προϊόντα, τα μικροβιοκτόνα δεν υπάρχουν πουθενά στη διατροφή μας.

Ένα από τα βασικά προϊόντα που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην καθημερινή μας ζωή είναι το αλάτι .Το επεξεργασμένο συμβατικό αλάτι θεωρείται αρκετά επιβλαβές για υγεία μας. Στα B By NadiaBoule βρίσκουμε το αλάτι Μεσολογγίου ελληνικής παραγωγή εξολοκλήρου με merlot, ποικιλία πιπεριών και ρίγανη όπου περιέχει 92 απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα, σε αντίθεση με το απλό αλάτι του εμπορίου που περιέχει μόλις 2 και υπόκειται σε χημική επεξεργασία.

Πέρα από τα πολλά οφέλη που προσφέρουν τα φαγώσιμα βιολογικά προϊόντα σε ολόκληρη την οικογένεια, υπάρχουν και πολλά που προσφέρουν στην γυναίκα και σχετίζονται με τη ομορφιά και την μεγάλη στροφή που έχει γίνει στις εταιρείες με φυτικά προϊόντα. Οι γυναίκες άλλωστε θέλουμε το καλύτερο για το δέρμα μας, το οποίο ταλαιπωρείται συνεχώς.

Ένα από τα προϊόντα με τις περισσότερο θρεπτικές ιδιότητες είναι και το λάδι σώματος με βιολογικό αιθέριο έλαιο λεβάντας και αμυγδαλέλαιο που μόλις κυκλοφόρησε από τα Β Βy Nadia Boule. Το αμυγδαλέλαιο θεωρείται από τα καλύτερα έλαια διότι δεν είναι βαρύ και κολλώδες και ταυτόχρονα, είναι πολύ ενυδατικό. Μερικές από τις θρεπτικές δράσεις που έχει το αμυγδαλέλαιο είναι η αποτελεσματικότητα κατά της ακμής, η αποτελεσματικότητα τον καθαρισμό κάθε τύπου δέρματος. Επιπλέον, ενυδατώνει τα ξερά χείλη, βοηθάει στην ανάπλαση της επιδερμίδας, τη σύσφιξη των πόρων και τη μείωση των σημαδιών. Χρησιμοποιείται ιδιαιτέρως και από γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης για την αποφυγή των ραγάδων αλλά και μετά την γέννα. Είναι κοινό μυστικό πως το αμυγδαλέλαιο αποτελεί ένα «μαγικό» προϊόν.

Είναι φανερό πια πως έχει αρχίσει να γίνεται αναγκαία η αντικατάσταση των συμβατικών προϊόντων με βιολογικά είδη. Εκτός από τα πολλά οφέλη που προσφέρουν στην υγεία μας πολλοί επιλέγουν και στρέφονται στα βιολογικά και για περιβαλλοντικούς λόγους, καθώς οι φάρμες που παράγουν βιολογικά τρόφιμα είναι σχεδιασμένες να μειώνουν τη ρύπανση του περιβάλλοντος και να διατηρούν την ακεραιότητα του εδάφους και του νερού και συμβάλλουν στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Δείτε όλα τα κείμενα της ενέργειας στην σελίδα http://panteio-day.24media.gr/.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα