Η δικαιοσύνη αργεί ακόμα και... 27 χρόνια

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου,για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2012,στην φωτογραφία ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου Υπουργός Δικαιοσύνης,Διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων  ,Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου,για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2012,στην φωτογραφία ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου Υπουργός Δικαιοσύνης,Διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Αποκαλυπτικά στοιχεία κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Μ. Παπαϊωάννου. Πόσο περιμένουν οι πολίτες για την έκδοση αποφάσεων

Στοιχεία σοκ κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων στα ελληνικά δικαστήρια.

Ενώ η χώρα μας , έχει καταδικαστεί ουκ ολίγες φορές από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, η δικαιοσύνη αργεί πολύ.

Όπως ανέφερε ο Μ. Παπαϊωάννου, στην εισαγγελία εφετών Αθηνών εκκρεμούν 5.500 κακουργήματα που πρέπει να εκδικαστούν, ενώ αίσθηση  προκάλεσε το γεγονός ότι υπάρχουν φυλακισμένοι που κάνουν έφεση που μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή τους, έχει εκτιθεί η ποινή τους.

"Η χώρα μας από το 1997 μέχρι σήμερα έχει καταδικαστεί για 360 υποθέσεις υπερβολικής καθυστέρησης στην απονομή και οι καταδίκες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς", ανέφερε.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δε που η Ελλάδα καταδικάστηκε γιατί καθυστέρησε να εκδώσει απόφαση… 27 χρόνια!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Παπαϊωάννου στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκκρεμούν 30.365 υποθέσεις, στα Διοικητικά δικαστήρια τον Ιούλιο εκκρεμούσαν 466.219 , εκ τον οι 165.000 υποθέσεις αφορούν φορολογικά και τελωνειακά ζητήματα, στα πολιτικά δικαστήρια την περίοδο 2010-2011 κατατέθηκαν 196.623 αγωγές, τα ασφαλιστικά μέτρα προσδιορίζονται για εκδίκαση τον Ιούνιο του 2012, δηλαδή "κάνουν ένα χρόνο να βγάλουν αποφάσεις" όπως είπε ο υπουργός.

Επίσης, οι εργατικές υποθέσεις προσδιορίζονται να εκδικαστούν το 2014, τα συναινετικά διαζύγια προσδιορίζονται για τον Ιανουάριο 2013 και τα εμπορικά ζητήματα προσδιορίζονται για το Φεβρουάριο του 2015!

"Στη χώρα λοιπόν υπάρχει αρνησιδικία" παραδέχτηκε ο κ. Παπαϊωάννου και αντέτεινε ότι το νομοσχέδιο που εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής υπό τον τίτλο "Δίκαιη δίκη" αποτελεί μια τομή στο χώρο, μια μεγάλη μεταρρύθμιση που δεν προσφέρεται για λαϊκισμό και επιφανειακές προσεγγίσεις.

SHARE:

24Media Network