Πολυκατοικίες στα σκουπίδια

Πολυκατοικίες στα σκουπίδια

Μετά τους thessalonistas, άλλη μία ομάδα οικολογικών "παρεμβάσεων" στο κέντρο της συμπρωτεύουσας κάνει αισθητή την παρουσία της. Πολυκατοικίες, μπαλόνια και αυτοκίνητα... πεταμένα σε κάδους έχουν στόχο να αφυπνίσουν την οικολογική συνείδηση των κατοίκων (Pics)

Έναν πραγματικά ιδιαίτερο, αλλά και πρωτότυπο τρόπο διάλεξε μία ομάδα ανθρώπων να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας για το κυκλοφοριακό, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η εταιρία "Γκρι" αποτελεί μία ακόμα ομάδα που στόχο έχει να αφυπνίσει τις οικολογικές συνειδήσεις και μετά τους atenistas, minoistas, thessalonistas αφήνει τη δική της πινελιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με ποικίλα έξυπνα τρικ και "'εργα τέχνης".

Η είδηση του αυτοκινήτου που πέταξε κάποιος ασυνείδητος στα σκουπίδια στην οδό Κούσκουρα σε συνοικία της συμπρωτεύουσας, έκανε το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Ήταν τελικά τελείως τυχαίο;

Πολυκατοικίες στα σκουπίδια
Πολυκατοικίες στα σκουπίδια
Πολυκατοικίες στα σκουπίδια

Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, η πρωτοβουλία αυτή είχε άρωμα... οικολογικό και ανήκει στην εταιρία "Γκρι", ενώ στόχος ήταν να επισημάνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά και να περάσει το μήνυμα της  οικολογικής συνείδησης στους πολίτες.

Στη Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη στηθεί πέντε κάδοι στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στα σημεία, Κ. Ντήλ και Μητροπόλεως, Πολυτεχνείου και Σαλαμίνος, Αγ. Σοφίας και Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Μητρ. Ιωσήφ, Κούσκουρα και Τσιμισκη.

Μετά το πεταμένο κυριολεχτικά αυτοκίνητο στα σκουπίδια, ακολούθησαν δύο χάρτινες πολυκατοικίες... σε κάδο απορριμμάτων.

"Σε ταξιδεύουν, σε προβληματίζουν, σου ξυπνούν την οικολογική συνείδηση, σε κάνουν να χαμογελάς", αναφέρουν οι κάτοικοι που έχει τύχει να χαζέψουν τα οικολογικά έργα τέχνης.

Οι πολυκατοικίες αυτές που βρίσκονται μέσα σε κάδο απορριμάτων αποτελούν την πρόσφατη καλλιτεχνική παρέμβαση της εταιρίας αποξηλώσεων, αποκομιδής και μεταφοράς μπάζων στη συμπρωτεύουσα, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε ανάλογες κινήσεις και στην Αθήνα.

Ηδη, η τάση του να πετάμε στα σκουπίδια οτιδήποτε "πολύτιμο" έχουμε στην κατοχή μας, όπως "αυτοκίνητα και σπίτια" αποτελεί τη "συνήθεια που έγινε μανία" στη Γερμανία και την Ολλανδία.

Πολυκατοικίες στα σκουπίδια

Το προφίλ της εταιρίας

Η εταιρία "Γκρι" δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι πολυκατοικίες είναι μια από τις καλλιτεχνικές δράσεις της μέσα στην πόλη.

Σε ακόμα μερικούς κάδους που λογικά θα δούμε στους δρόμους της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, έχουν δημιουργηθεί παρόμοια " έργα τέχνης " όπως: πολύχρωμα μπαλόνια που ξεφυτρώνουν μέσα από κάδους, κάδος- "καραβάκι", αλλά και "δέντρα" μέσα σε κάδο.

Η εταιρία Γκρί, όπως ονομάζεται, μέσα από αυτήν την πρωτότυπη ιδέα της αφενός περνά ένα οικολογικό μήνυμα, αφού όπως αναφέρει στη διαδικτυακή της ιστοσελίδα "αγαπά και σέβεται το περιβάλλον", αφετέρου εμφανίζει μια μορφή τέχνης μέσα στην πόλη, η οποία προβλέπει στο να δώσει μια ευχάριστη νότα στους άχαρους δρόμους των μεγαλουπόλεων, κάνοντας τους περαστικούς να χαμογελούν.

Πολυκατοικίες στα σκουπίδια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέταξαν αυτοκίνητο στα σκουπίδια

SHARE:

24Media Network