Η κρίση "έπληξε" και τα σκουπίδια

Ψαροπούλια και ένας ρακοσυλλέκτης ( κ ) διακρίνονται πάνω στο βουνό απο σκουπίδια,σε στιγμιότυπο απο την χωματερή Ανω Λιοσίων σήμερα 19 Μαίου 2008         ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ )
Ψαροπούλια και ένας ρακοσυλλέκτης ( κ ) διακρίνονται πάνω στο βουνό απο σκουπίδια,σε στιγμιότυπο απο την χωματερή Ανω Λιοσίων σήμερα 19 Μαίου 2008 ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Κατά 17% μειώθηκε ο όγκος των απορριμμάτων, που καταλήγει στην χωματερή των Άνω Λιοσίων. Αιτία η πτώση της κατανάλωσης λόγω οικονομικής κρίσης

Όπως ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ "Μην με ξυπνάς απ' τις 6" η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Ηρώ Ζερβάκη, "η μείωση των σκουπιδιών στην Αθήνα αναμένεται, να ξεπεράσει το 26% για το 2011".

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Φ. Κυρκίτσος, τον τελευταίο χρόνο, σημειώνει μεγάλη αύξηση και ο αριθμός ρακοσυλλεκτών.

"Ενδεχομένως, η αλλαγή κοστολόγησης στους Δήμους, βάσει των σκουπιδιών που παράγουν, να έχει παίξει και το ρόλο της", υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο κ. Κυρκίτσος πρόσθεσε ακόμη, ότι η διαρκής πτώση του όγκου των σκουπιδιών, πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για αλλαγή του περιβαλλοντικού σχεδιασμού στην Αττική, ενώ ως το 2016 προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή 4 νέων κέντρων επεξεργασίας απορριμμάτων, τα οποία θα διαχειρίζονται 1 εκατομμύριο 350 χιλιάδες τόνους σκουπιδιών.

SHARE:

24Media Network