Η "Μηδενική Ανοχή" πίσω από επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΠΑΛΗΣ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 28 (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΠΑΛΗΣ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 28 (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Μία νέα οργάνωση, η "Μηδενική Ανοχή" ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στα πολιτικά γραφεία των Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Μ. Παπαϊωάννου και Β. Παπανδρέου

Με προκήρυξή της η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις τρεις επιθέσεις στα γραφεία της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών και τέως υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Παπανδρέου.

Οι επιθέσεις συνέβησαν από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου έως την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και προκάλεσαν υλικές ζημιές. Η οργάνωση ισχυρίζεται επίσης ότι επιτέθηκε άλλη μία φορά στο γραφείο της Βάσως Παπανδρέου στις 18 Απριλίου 2011.

Η Μηδενική ανοχή έχει επίσης αναλάβει τον Ιανουάριο του 2010 εμπρηστική πείθεση στα γραφεία του ΠαΣοΚ στην Καλλιθέα και τον Απρίλιο του 2011 επιθέσεις στα πολιτικά γραφεία της κυρίας Φάνης Πετραλιά και του κ. Χρήστου Πρωτόπαπα.

Στην προκήρυξή της, που δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο Indymedia, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους Ν.Μαζιώτη, Π.Ρούπα, Κ.Γουρνά και σε όσους κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", καθώς και στους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδος.

Στην προκήρυξη μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Εδώ και ενάμιση χρόνο η Ελλάδα βρίσκεται υπό την κατοχή της τρόικας. Από την πρώτη στιγμή ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος της χώρας και τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει να υπακούσουμε στις επιταγές της τρόικας με απώτερο σκοπό να σωθεί η Ελλάδα.

Φυσικά για να πετύχει ο σκοπός αυτός το φίδι από την τρύπα καλείται να το βγάλει ο λαός. Τόσα χρόνια ρεμούλας, απατεωνιάς και κλεψιάς από τους πολιτικούς και τους μεγαλοεπιχειρηματίες θα πληρώσει ο κάθε εργαζόμενος; Την ατιμωρησία για τόσα σκάνδαλα, την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, την καταλήστευση των ταμείων ώστε να ευνοηθούν επιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβοι οι οποίοι τα είχαν κάνει πλακάκια με τους πολιτικούς και τους διευθυντές εταιρειών θα πληρώσει ο κάθε εργαζόμενος; Και πως θα πληρώσει;

Με απολύσεις, ελαστικά ωράρια, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έκτακτα φορολογικά μέτρα και εισφορές. Η παιδεία και η υγεία θα γίνουν προνόμιο μόνο των πλούσιων αφού φρόντισαν για αυτό οι αρμόδιοι υπουργοί".

"Όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο είναι υπόλογοι στον λαό. Τα αξιώματα, οι παχυλοί μισθοί και τα διάφορα προνόμια που έχουν έγειραν την ζυγαριά υπέρ της καταδίκης του λαού.

Ας βάλουμε όλοι τα δυνατά μας ώστε να το αποτελειώσουμε. Γενική απεργία διαρκείας, καταλήψεις, συγκρούσεις. Να παραλύσουν τα πάντα. Αυτοοργάνωση σε κάθε γειτονιά, κάθε χώρο εργασίας".

Έτσι αποφασίσαμε να χτυπήσουμε τρεις στόχους:

* Το πολιτικό γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού εξωτερικών και τέως υπουργού υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, στην οδό Σόλωνος 46, στον τέταρτο όροφο, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, στις 22:55 τοποθετώντας ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό.

* Το πολιτικό γραφείο του υπουργού δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στην οδό Ακαδημίας 28, στον τέταρτο όροφο, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011, στις 23:00 τοποθετώντας επίσης ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό.

* Το πολιτικό γραφείο της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Βάσως Παπανδρέου στην οδό Ακαδημίας 28, στον πέμπτο όροφο, την Τρίτη  13 Δεκεμβρίου 2011, στις 23:00 τοποθετώντας άλλον ένα ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό.

Το χτύπημα στον Παπαϊωάννου είναι αφιερωμένο στους αντάρτες πόλης Ν. Μαζιώτη, Π. Ρούπα, Κ. Γουρνά και σε όσους κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, των οποίων η δίκη πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στον Κορυδαλλό.

Αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς  υπενθυμίζοντάς τους πως 'Όσες και αν χτίζουν φυλακές και αν ο κλοιός στενεύει ο νους μας είναι αληταριό και όλο θα δραπετεύει'.

Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες  της  Χαλυβουργίας Ελλάδος!

Υ.Γ.  Το χτύπημα στο πολιτικό γραφείο της Βάσως Παπανδρέου αποκρύφτηκε από όλα τα Μ.Μ.Ε. Οι μόνοι που ξέρουν τον λόγο είναι οι μπάτσοι και οι πυροσβέστες που έφτασαν στον χώρο της επίθεσης. Ας πουν λοιπόν υπήρξε ή όχι μηχανισμός; Φοβούνται κάτι αν παραδεχθούν πως υπήρχε και δεύτερος μηχανισμός την ίδια μέρα στην Ακαδημίας 28;

Υ.Γ.   Προς Βάσω Παπανδρέου: Είναι η δεύτερη φορά που γίνεσαι στόχος της οργάνωσης μας ( η πρώτη στις 18 Απριλίου 2011). Με δάκρυα στα μάτια δηλώνουμε πως είναι η τελευταία φορά που στοχοποιήσε. ΟΥΣΤ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ! Όταν βγαίνεις από το σπίτι σου να κοιτάς δυο και τρεις φορές από εδώ και πέρα!"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γκαζάκια στο γραφείο του Παπαϊωάννου

Γκαζάκια στο γραφείο της Ξενογιαννακοπούλου

Γκαζάκια σε Β. Παπανδρέου και Πετραλιά

SHARE:

24Media Network