Ιατροδικαστής: Ιατρικό λάθος – Παιδοχειρουργός: Έκανα το καθήκον μου

Ιατροδικαστής: Ιατρικό λάθος – Παιδοχειρουργός: Έκανα το καθήκον μου

Για ιατρικό λάθος κάνει λόγο ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία-νεκροτομή στο 11 μηνών μωρό που ξεψύχησε στο νοσοκομείου του Ηρακλείου. Τι υποστηρίζει ο παιδοχειρουργός

Απαντήσεις στα ερωτηματικά που έχουν προκύψει σχετικά με τον χαμό ενός μωρού 11 μηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καλούνται να δώσουν οι αρμόδιοι, με τον ιατροδικαστή να κάνει λόγο για ιατρικό λάθος και τον παιδοχειρουργό, που είχε αναλάβει το άτυχο παιδάκι, να υποστηρίζει ότι έκανε το καθήκον του.

Ο ιατροδικαστής, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή αποφάνθηκε ότι ο θάνατος προήλθε από λάθος του γιατρού και πιο συγκεκριμένα από περιτονίτιδα μετά από επέμβαση. Την ίδια ώρα, ο παιδοχειρουργός, ο οποίος παύτηκε από τα καθήκοντα του μετά από απόφαση της διοίκησης, εξέφρασε την άποψη ότι τήρησε όλους τους απαραίτητους ιατρικούς όρους και δήλωσε πεπεισμένος ότι θα δικαιωθεί.

“Πιστεύω ακράδαντα ότι έκανα το καθήκον μου που είναι γνωστό σε όλη της περιφέρεια της Κρήτης, χειρουργώντας εκατοντάδες παιδιά με άριστα αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος ότι έχω τηρήσει όλους τους απαραίτητους όρους της ιατρικής επιστήμης σχετικά με το περιστατικό. Σέβομαι τον πόνο των γονέων και να είστε σίγουροι ότι συμπάσχω και εγώ για το ατυχές περιστατικό. Θα απαντήσω στα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου, στους συναδέλφους μου, στην κοινή γνώμη, στον ιατρικό σύλλογο και στη δικαιοσύνη. Είμαι πεπεισμένος στο τέλος ότι θα δικαιωθώ” ήταν η δήλωση του.

Πηγή: prismanews.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα