"Αντάρτικο" Ουγγαρίας: Παρέλαβε ρωσικά εμβόλια

Εμβόλιο Sputnik V
Εμβόλιο Sputnik V AP

Αγνοώντας όλες τις κοινές αποφάσεις της ΕΕ, η Ουγγαρία, χώρα-μέλος της Ενωσης, προχώρησε στην παραλαβή δόσεων του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό.

Η Ουγγαρία παρέλαβε 6.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, αν και δεν κατέστη σαφές πότε ή αν θα γίνει χορήγηση του εμβολίου Sputnik V στη χώρα.

Ο Σιγιάρτο δήλωσε ότι Ούγγροι εμπειρογνώμονες υγείας θα συνεχίσουν την εκτίμησή τους για την χρήση του εν λόγω εμβολίου στην χώρα.

«Το φορτίο θα μεταφερθεί στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας, όπου Ούγγροι εμπειρογνώμονες θα έχουν ξανά την δυνατότητα να αποφασίσουν για τον τρόπο χρήσης του εμβολίου», γνωστοποίησε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.

Με βάση τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V πρέπει να λάβει την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) προτού να μπορεί να διατεθεί στην αγορά σε οποιοδήποτε κράτος μέλος του ευρωπαϊκού μπλοκ, έχει διευκρινίσει ο EMA.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σχέδια της Ουγγαρίας για διεξαγωγή δοκιμών και πιθανής παρασκευής του ρωσικού εμβολίου, ένα πρωτοφανές βήμα για ένα κράτος μέλος της ΕΕ, ενισχύουν τις υφιστάμενες τριβές Βουδαπέστης- Βρυξελλών.

Ρωσία και Ουγγαρία συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να επιτρέψουν σε Ούγγρους γιατρούς και ιατρικούς εμπειρογνώμονες να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παρασκευής και τις εργαστηριακές δοκιμές του Sputnik V.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ουγγαρία, Εμβόλιο κορονοϊού, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE:

24Media Network