Απεβίωσε ο “Μεγάλος Tζέικ”, το ψηλότερο άλογο στον κόσμο

Απεβίωσε ο “Μεγάλος Tζέικ”, το ψηλότερο άλογο στον κόσμο
O ιδιοκτήτης της φάρμας, Γκάρι Γκίλμπερτ, περιποιείται τον "Μεγάλο Τζέικ" @2021 AP/Carrie Antlfinger

Ένα άλογο στις ΗΠΑ, γνωστό ως "Μεγάλος Τζέικ", λόγω τους ύψους του απεβίωσε σε ηλικία 20 ετών. "Πραγματικό σταρ" το χαρακτήρισε ο ιδιοκτήτης του.

Το ψηλότερο άλογο στον κόσμο, που ζούσε σε μια φάρμα στην επαρχία Poynette, πέθανε σε ηλικία είκοσι ετών. Σύμφωνα με τη γυναίκα του ιδιοκτήτη της φάρμας, Βαλίσια Γκίλμπερτ, ο “Μεγάλος Tζέικ” έφυγε από τη ζωή πριν από δύο εβδομάδες, αλλά η ίδια απέφυγε να γνωστοποιήσει την ακριβή ημερομηνία του συμβάντος, όταν δημοσιογράφος της έθεσε αυτή την ερώτηση. Η απάντηση της ήταν: “Θα προτιμούσαμε να μην τον θυμόμαστε μέσα από μια ημερομηνία- ήταν ένα τραυματικό γεγονός για την οικογένεια”.

Ο “Μεγάλος Τζέικ” , σύμφωνα με τον Guardian, ξεπερνούσε τα δύο μέτρα σε ύψος. Μάλιστα, είχε μπει και στο βιβλίο Γκίνες, ως το ψηλότερο εν ζωή άλογο για το 2010. Το άλογο, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, είχε γεννηθεί στη περιοχή Nebraska και στη γέννα ζύγιζε 109 κιλά, δηλαδή 45 κιλά περίπου πιο πολλά από όσο γεννιέται συνήθως ένα βέλγικο πουλάρι.

Ο ιδιοκτήτης της φάρμας, Τζέρι Γκίλμπερτ, χαρακτήρισε το άλογο ως “πραγματικό στάρ”, τονίζοντας παράλληλα πως ήταν ένα “υπέροχο ζώο”. Ο ίδιος σχεδιάζει να τοποθετήσει το όνομα και τη φωτογραφία του αλόγου, έξω από τον στάβλο που ζούσε και να τον κρατήσει κενό για να τιμήσει τον “Μεγάλο Τζέικ”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα