Δένδιας για τα Σεπτεμβριανά του '56: Ηταν πογκρόμ με ολέθριες συνέπειες

Νίκος Δένδιας
Νίκος Δένδιας AP

Ο Νίκος Δένδιας δεν ξέχασε τα Σεπτεμβριανά του 1956 στην Κωνσταντινούπολη κάνοντας σχετικό ποστάρισμα.

Σε ποστάρισμά του στα social media ο Νίκος Δένδιας θυμήθηκε τα Σεπτεμβριανά της Κωνσταντινούπολης το 1956 και έκανερ λόγο για κρίκο σε μία αλυσίδα θλιβερών γεγονότων κατά της ελληνικής Μειονότητας της Πόλης.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

67 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά, κατά τα οποία ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης έγινε στόχος ενός απρόκλητου και κεντρικά κατευθυνόμενου πογκρόμ, με ολέθριες συνέπειες για τους ομογενείς μας, αλλά και για την κοινωνία της ίδιας της Τουρκίας.

Το πογκρόμ ήταν ο 1ος κρίκος σε μια αλυσίδα θλιβερών γεγονότων κατά της Μειονότητας στην Πόλη, η οποία εκδιώχθηκε ή εξαναγκάσθηκε να εγκαταλείψει την πατρογονική της γη, παρότι η Τουρκία είχε την υποχρέωση, βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης, να εγγυηθεί την ευημερία της.

Οι λιγοστοί εναπομείναντες σήμερα Έλληνες της Πόλης, σε αντίθεση με την ευημερούσα Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη, αποτελούν αδιαμφισβήτητα στοιχεία που μιλούν από μόνα τους για την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει κάθε χώρα, αντίστοιχα, στις μειονότητες.

Σήμερα, 67 χρόνια μετά το πογκρόμ, η εν γένει συμπεριφορά της τουρκικής ηγεσίας έρχεται να υπενθυμίσει δυστυχώς την απόσταση που τη χωρίζει από την Ελλάδα, όσον αφορά την αντίληψη για το Διεθνές Δίκαιο, τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αξίες, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκος Δένδιας, Τουρκία
SHARE:

24Media Network