Διαγωνισμός ρίψης αυγών στο νέο άγαλμα της Θάτσερ – Χιλιάδες δήλωσαν συμμετοχή

Διαγωνισμός ρίψης αυγών στο νέο άγαλμα της Θάτσερ – Χιλιάδες δήλωσαν συμμετοχή
Χάλκινο άγαλμα της πρώην Βρετανής πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ, μέσα στο Παλάτι του Γουέστμινστερ του Λονδίνου. AP

Στην επαρχιακή πόλη Grantham, θα εγκατασταθεί το νέο άγαλμα της Θάτσερ, ενώ 12.800 ενδιαφερόμενοι, σκοπεύουν να κάνουν διαγωνισμό ρίψης αυγών.

Πάνω από 2.300 άτομα έχουν δεσμευτεί να εμφανιστούν σε έναν «διαγωνισμό ρίψης αυγών» την ίδια ημέρα με την αποκάλυψη ενός αγάλματος της Μάργκαρετ Θάτσερ στην πατρίδα της, την βιομηχανική πόλη Grantham της Μεγάλης Βρετανίας.

Το χάλκινο άγαλμα των 300.000 λιρών της αμφιλεγόμενης πρώην πρωθυπουργού θα τοποθετηθεί σε ύψος 3 μέτρων λόγω φόβων για βανδαλισμό, καθιστώντας ολόκληρο το γλυπτό ύψους πάνω από 6 μέτρα.

Τα μέλη του Επαρχιακού Συμβουλίου του Kesteven θα πραγματοποιήσουν ψηφοφορία σύντομα για το αν θα εγκρίνουν δαπάνη 100.000 λίρες για μια εκδήλωση για την αποκάλυψη του αγάλματος της Iron Lady, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη.

Αν και το συμβούλιο ελπίζει να συγκεντρώσει μεγάλο μέρος των χρημάτων μέσω δωρεών από το κοινό και τις τοπικές επιχειρήσεις, η κίνηση προκάλεσε οργή στην τοπική κοινότητα και στα κοινωνικά μέσα.

«Σπατάλαμε 100 χιλιάδες λίρες εν μέσω μιας πανδημίας που χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να εξαλείψει εντελώς τις δημόσιες δαπάνες», δήλωσε ο χρήστης του Twitter, Sammy.

Ωστόσο, άλλοι τάχθηκαν υπέρ της παρουσίας του αγάλματος, με τον Andrew Rudd να γράφει: «Την απεχθάνομαι λόγω του τρόπου που κυβέρνησε τη χώρα. Ωστόσο, ως πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός και με καταγωγή από Γκράνθαμ, πιστεύω ότι ένα άγαλμα προς τιμήν της μπορεί να δικαιολογηθεί”.

Περισσότεροι από 12.800 άνθρωποι έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους σε έναν «διαγωνισμό ρίψης αυγών» που θα πραγματοποιηθεί όταν αποκαλυφθεί το άγαλμα, με πάνω από 2.300 άτομα να δηλώνουν ότι πράγματι θα παρευρεθούν.

Το άγαλμα της Θάτσερ που δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Ντάγκλας Τζένινγκς επρόκειτο να τοποθετηθεί στο Λονδίνο αλλά η ιδέα αυτή απορρίφθηκε λόγω φόβων για βανδαλισμού και αναταραχές, σύμφωνα με τον Independent.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα