Folli Follie: Δεσμεύονται και ακίνητα

Folli Follie: Δεσμεύονται και ακίνητα
Πινακίδα καταστήματος Folli Follie Eurokinissi

Η ανεξάρτητη Αρχή αποφάσισε τη δέσμευση των ακίνητων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η διάθεσή τους. Η εισαγγελική έρευνα αυτή την ώρα βρίσκεται ένα βημα πριν την απόφαση.

Σε μία νέα ενέργεια που εξασφαλίζει την ενδεχόμενη μεταβολή της περιουσιακής κατάσταση εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Folli Follie, προχωρά η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Η ανεξάρτητη Αρχή αποφάσισε τη δέσμευση των ακίνητων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η διάθεσή τους. Μάλιστα, η απόφαση αυτή θα έχει ισχύς έως ότου η ελληνική Δικαιοσύνη εκδώσει αντίθετη κρίση, η οποία και θα “ξεμπλοκάρει” τα ακίνητα.

Πάντως, δεν ειναι η πρώτη φορά που οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση βρίσκονται αντιμέτωποι με μία δέσμευση, αφού ήδη έχουν “παγώσει” οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες που έχουν όσοι έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέταση.

Η εισαγγελική έρευνα αυτή την ώρα βρίσκεται ένα βημα πριν την απόφαση για άσκηση ή μη ποινικών διώξεων κατά των εμπλεκόμενων. Συνολικά 10 άτομα έχουν κληθεί ως ύποπτοι, ανάμεσά τους η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας Ιω. Δραγάτσης στην εισήγησή του προς το Συμβουλιο Πλημμελειοδικών για την πρώτη δέσμευση περιουσίας της οικογένειας, είχε μιλήσει μεταξύ άλλων για μία “μεθοδευμένη και σχεδιασμένη από τουλάχιστον το 2007 εξαπάτηση των επενδυτών”, οι οποίοι “εμπιστεύθηκαν την ειλικρίνεια των δημοσιευμένων ισολογισμών της εταιρίας προχώρησαν σε αγορά μετοχών της και σήμερα εχουν καταγράψει τεράστια οικονομική ζημία αφού η τιμή της μετοχής μετά την αποκάλυψη της απάτης εχει υποστεί οικονομική απαξίωση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα