Γερμανία: Η Θουριγγία το πρώτο ομοσπονδιακό κρατίδιο που τερματίζει τους περιορισμούς επαφών

A woman with a face mask leaves a train at the main station in Muenster, western Germany, Thursday, April 30, 2020. To fight the coronavirus pandemic, Germany ordered social distancing, mandatory face masks when shopping and in public transport. (AP Photo/Martin Meissner)
Γυναίκα με μάσκα σε τρένο της Γερμανίας (AP Photo/Martin Meissner) AP

Η Θουριγγία έχει το πρώτο γερμανικό ομοσπονδιακό κρατίδιο που τερματίζει τους περιορισμούς των επαφών μεταξύ του πληθυσμού.

Το υπουργικό συμβούλιο της Θουριγγίας αποφάσισε την Τρίτη τον τερματισμό των περιορισμών επαφών λόγω του κορονοϊου από το ερχόμενο Σάββατο.

Στη Θουριγγία αίρονται από τις 13 Ιουνίου οι αυστηροί περιορισμοί των επαφών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Με ένα νέο «βασικό κανονισμό» συνιστάται η συνάντηση με μια άλλη οικογένια ή το πολύ με δέκα άτομα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων είχαν αρχικά συμφωνήσει την ήπια παράταση των περιορισμών επαφών έως τις 29 Ιουνίου.

Με τον νέο κανονισμό θα επιτραπεί από το Σάββατο να λειτουργήσουν ξανά στη Θουριγγία εγκαταστάσεις όπως είναι για παράδειγμα οι ανοικτές και κλειστές πισίνες, καθώς επίσης τα ιαματικά λουτρά, οι σάουνες και οι κινηματογράφοι.

Γιορτές χωριών και λαϊκά φεστιβάλ θα επιτρέπονται και πάλι σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Ο νέος «βασικός κανονισμός», αναφέρει επίσης ότι τέτοιες εκδηλώσεις όπως και οι αθλητικές παραμένουν μεν αυστηρά απαγορευμένες, αλλά σε μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να ζητηθεί σχετική άδεια. Η έγκριση θα απορριφθεί εάν τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης «είναι σε μεγάλο βαθμό κατάλληλα για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού».

Οι οίκοι ανοχής, οι ντίσκο και τα κλαμπ swing παραμένουν κλειστά. Θέατρα και οι ορχήστρες που χρηματοδοτούνται από ιδρύματα μπορούν να συνεχίσουν ξανά τις παραστάσεις τους μετά τις 31 Αυγούστου. Η υποχρέωση της μάσκας παραμένει για τα καταστήματα και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Γερμανία
SHARE: