Γιατί το Twitter διέγραψε tweet της κινεζικής πρεσβείας στις ΗΠΑ

Γιατί το Twitter διέγραψε tweet της κινεζικής πρεσβείας στις ΗΠΑ
Το σήμα του twitter AP

To Τwitter προχώρησε σε άμεση διαγραφή σχολίου της κινεζικής πρεσβείας στις ΗΠΑ που είχε να κάνει με τις γυναίκες της κοινότητας των Ουιγούρων.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Κίνα επιχειρεί να εφαρμόστει πολιτικές περιορισμού του πληθυσμού των Ουιγούρων αναγκάζοντας, ουσιαστικά, τις γυναίκες να παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια ή ακόμα και να στειρώνονται.

Ετσι λοιπόν όταν η κινεζική πρεσβεία των ΗΠΑ ισχυρίστηκε σε tweet ότι οι γυναίκες αυτές ακολουθούν πολιτικές “χειραφέτησης”, το twitter έσπευσε να διαγράψει το συγκεκριμένο τιτίβισμα, προφανώς ως fake news.

Το εν λόγω tweet προωθούσε δημοσίευμα κρατικού ΜΜΕ της Κίνας το οποίο ισχυριζόταν ότι οι γυναίκες των Ουιγούρων δεν ήταν πια μηχανές παραγωγής μωρών σε μία προσπάθεια να εξάρει τις κρατικές πολιτικές για τη μείωση του πληθυσμού. Χαρακτηρίζει μάλιστα τις γυναίκες ως περισσότερο ανεξάρτητες “αφού πλέον έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση”.

Οι Ουιγούροι είναι κοινότητα κυρίως μουσουλμανική που κατοικεί στη βορειοδυτική Κίνα και της οποίας τα δικαιώματα φαίνεται ότι καταπιέζονται από το Πεκίνο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα