Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες
Ήλιος στον ουρανό της Αθήνας Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS24/7.

O καιρός με μία ματιά

  • Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι με λίγα φαινόμενα στα ορεινά
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη στα 4 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ


Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές , ενώ τοπικές βροχές ή όμβροι θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά και τη νύχτα στα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο τοπικά στα Δωδεκάνησα θα είναι Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός-Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός-Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

H ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βροχερός στα δυτικά και σε μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδος , όμως τις επόμενες ημέρες προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας και ανέμους έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 11/9/1990 είχαμε τέσσερις νεκρούς στα Καλάβρυτα από υπερχείλιση χειμάρρου. Το 2002 ισχυρές καταιγίδες επηρέασαν το Τατόι. Και το 2010 δημιουργήθηκε υδροσίφωνες στην Ελαφόνησο. Μεγάλα ύψη βροχής στη Μακρινίτσα Πηλίου.

— Το 2014 είχαμε πλημμύρες στην Κεφαλονιά.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα