Λάρισα: Βρέθηκε βλήμα πυροβόλου από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Φουσκωτό του Πολεμικού Ναυτικού, Αρχείο
Φουσκωτό του Πολεμικού Ναυτικού, Αρχείο EUROKINISSI

Για την εξουδετέρωση του βλήματος στην θαλάσσια περιοχή της Σωτηρίτσας πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη από ομάδα των ΟΥΚ - Αναζητείται και μια νάρκη στα Μεσάγγαλα

Για τον εντοπισμό ενός βλήματος πυροβόλου όπλου μικρού διαμετρήματος στη θαλάσσια περιοχή της Σωτηρίτσας, αλλά και μιας νάρκης στην θαλάσσια περιοχή των Μεσαγγάλων ενημερώθηκε το Λιμενικό Σώμα από πολίτες των περιοχών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Λιμενικού Σώματος Αγιοκάμπου ανθυποπλοίαρχος Χρήστος Αντωνίου σημείωσε πως μετά την ενημέρωση που είχε η υπηρεσία σχετικά με τα πυρομαχικά, οργανώθηκε σήμερα το πρωί επιχείρηση εντοπισμού και εξουδετέρωσης των πολεμικών υλικών στα δύο σημεία.

Από την έρευνα εντοπίστηκε μόνο το βλήμα του πυροβόλου όπλου στην Σωτηρίτσα το οποίο και χρονολογείται από την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου δεν εντοπίστηκε η νάρκη στην περιοχή των Μεσαγγάλων πάρα τις εκτεταμένες έρευνες.

ADVERTISING

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν βατραχάνθρωποι της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, στελέχη του ΕΚΑΒ και περιπολικά της Αστυνομίας, ενώ η εξουδετέρωση του βλήματος στην Σωτηρίτσα πραγματοποιήθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network