Μενδώνη για πρόκληση Ερντογάν: "Βαθιά η ισλαμική του τάση στην Τουρκία των προβλημάτων"

Η Λίνα Μενδώνη
Η Λίνα Μενδώνη EUROKINISSI

Η Λίνα Μενδώνη αποδοκίμασε την νέα πρόκληση του Ταγίπ Ερντογάν που έστησε στήσει φιέστα έξω από την Αγία Σοφία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Για ισλαμική τάση σε μία περίοδο όπου η Τουρκία ταλανίζεται από πολλά προβλήματα έκανε λόγο η Λίνα Μενδώνη μέσω τηλεοπτικής της τοποθέτησης, αποδοκιμάζοντας την νέα πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στήσει φιέστα με βιντεοπροβολές και ψηφιακά εφέ έξω από την Αγία Σοφία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε στην ΕΡΤ:

"Η Αγία Σοφία, μαζί με άλλα μνημεία της Κωνσταντινούπολης, περιλαμβάνεται από το 1985 στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άρα, η Αγία Σοφία απολαμβάνει και χαίρει ισχυρής προστασίας ως μείζον πολιτιστικό αγαθό της ανθρωπότητας. Το 1934 ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους Κεμάλ Ατατούρκ μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο. Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίστηκε ότι το συγκεκριμένο μνημείο ανήκει στην ανθρωπότητα, ενώ παράλληλα αναγνωρίστηκε η διαχρονική Ιστορία της Κωνσταντινούπολης και η πολυπολιτισμικότητά της. Στην ουσία απεδόθη ο προσήκων σεβασμός σ’ αυτό το οικουμενικό μνημείο.

Η σημερινή κίνηση του προέδρου Ερντογάν δείχνει μια βαθιά ισλαμική τάση η οποία συνδέεται με την εσωτερική πολιτική του, τη στιγμή που η Τουρκία ταλανίζεται από μεγάλα προβλήματα. Δεν μπορώ παρά να αποδοκιμάζω τη συγκεκριμένη κίνηση".


Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μενδώνη, Ερντογάν, Τουρκία
SHARE:

24Media Network