Νέα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ την Τρίτη

Δεμένο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά μετά την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας από την ΠΝΟ, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2106. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Δεμένο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά μετά την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας από την ΠΝΟ, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2106. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Δεμένα θα παραμείνουν και την Τρίτη τα πλοία στα λιμάνια όλη της χώρας σύμφωνα με νέα απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

«Όχι» στη νέα, σημερινή πρόταση των ακτοπλόων είπε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, που αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία από αύριο, Τρίτη, οπότε και έληγε η σημερινή.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), σε μια προσπάθεια να μην κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις της. Αυτή αφορούσε σε αυξήσεις μισθών των ναυτεργατών 2% από τώρα, δηλαδή από 1/9/2018 έως 31/12/2019, κάτι που απέρριψαν οι ναυτεργάτες, που ζητούν μεγαλύτερες αυξήσεις.

Την Τρίτη θα συνεδριάσει εκ νέου η ΠΝΟ για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

ADVERTISING

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς δήλωσε πως οι ναυτικοί ζητούν αύξηση 5% η οποία πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόταση των ακτοπλόων για αύξηση 2% από τον Σεπτέμβριο χωρίς να υπολογίζονται όπως είπε οι 9 πρώτοι μήνες του χρόνου.

Εξήγησε ότι εάν η πρόταση αυτή γίνει δεκτή, τότε οι περισσότεροι ναυτεργάτες δεν θα πάρουν χρήματα καθώς τελει΄νει η τουριστική σεζόν και τα πληρώματα θα μειωθούν στα πλοία.

Πρόσθεσε ότι εδώ και 8 χρόνια οι ναυτεργάτες υπογράφουν συμβάσεις με μηδενικές αυξήσεις.

Σε σχέση με την κριτική που δέχονται οι ναυτικοί για την κινητοποίηση,τόνισε ότι είχαν ενημερώσει από το Μάιο τους ακτοπλόους καθώς και ότι κάθε εποχή είναι σημαντική για τον τουρισμό και την μεταφορά αγαθών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργία, Άνγκελα Μέρκελ
SHARE:

24Media Network