Νέα Ζηλανδία: Μόνο έξι σοροί έχουν παραδοθεί στους συγγενείς τους

Νέα Ζηλανδία: Μόνο έξι σοροί έχουν παραδοθεί στους συγγενείς τους
Στιγμιότυπο έξω από το ένα από τα δύο τζαμιά στο Κράιστσερτς που βάφτηκαν στο αίμα AP

Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει 50 νεκροψίες, όμως «μόνο 12 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί» επισήμως λέει η αστυνομία - Δυσαρεστημένοι οι συγγενείς που θέλουν να κηδέψουν τους νεκρούς τους.

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι έχει παραδώσει στις οικογένειές τους έξι σορούς από τα θύματα του μακελειού της Παρασκευής σε δύο τεμένη, όμως προειδοποίησε ότι πολλά πτώματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί επισήμως.

Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει 50 νεκροψίες, όμως «μόνο 12 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί» επισήμως σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Έξι από τα ταυτοποιημένα θύματα έχουν δοθεί στις οικογένειές τους», διευκρίνισε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας.

Η καθυστέρηση στην παράδοση των σορών των θυμάτων αντιμετωπίζεται με δυσαρέσκεια από τις οικογένειές τους που ήθελαν να θάψουν τους νεκρούς τους μέσα σε 24 ώρες όπως προβλέπεται βάσει των μουσουλμανικών εθίμων.

Η αστυνομία από την πλευρά της επεσήμανε ότι «κατανοεί την ανυπομονησία των οικογενειών μπροστά στην καθυστέρηση που υπάρχει εξαιτίας της διαδικασίας ταυτοποίησης μετά την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής».

Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει την επικοινωνία της με τις οικογένειες και να διασφαλίσει ότι ενημερώνονται επαρκώς για τα όσα γίνονται. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό (…) προκειμένου να δώσουμε τα θύματα στους συγγενείς τους», υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα