Νέες διαδηλώσεις φοιτητών εναντίον του προέδρου Μπολσονάρο

Νέες διαδηλώσεις φοιτητών εναντίον του προέδρου Μπολσονάρο
Φωτογραφία από τις κοινητοποιήσεις AP

Οι Βραζιλιάνοι φοιτητές δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να διαμαρτύρονται έντονα κατά των αλλαγών που εισηγείται η κυβέρνηση Μπολσονάρο.

Χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές κατέκλυσαν την Πέμπτη τους δρόμους σε αρκετές πόλεις της Βραζιλίας, στο πλαίσιο νέας ημέρας κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τις περικοπές στην εκπαίδευση, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπολσονάρο.

«Βρίσκομαι εδώ διότι όλοι οι άνθρωποι φτωχικής καταγωγής αξίζουν μια ποιοτική εκπαίδευση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάιο Ντουάρτε, που σπουδάζει κοινωνικός λειτουργός, ενώ διαδήλωνε στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, όπου τουλάχιστον 2000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην εμβληματική πλατεία των υπουργείων.

«Ανησυχώ για τις επόμενες γενιές, που μπορεί να μην επωφεληθούν από την ίδια εκπαίδευση με εμένα» υπογράμμισε ο νέος. Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο G1, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε περίπου 50 πόλεις στις 18 από τις 26 πολιτείες της Βραζιλίας.

Την 15η Μαΐου, 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλες τις πολιτείες της χώρας. Ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο είχε τότε αντιμετωπίσει τους φοιτητές με περιφρόνηση, χαρακτηρίζοντάς τους «ηλίθια εργαλεία που χειραγωγούνται από μια μειοψηφία ειδικών, η οποία συνθέτει την καρδιά των ομοσπονδιακών πανεπιστημίων στη Βραζιλία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα