Ο διευθυντής των FT πήρε αύξηση 25% και... την επιστρέφει

O Tζον Ρίντινγκ
O Tζον Ρίντινγκ AP

Οι επικρίσεις του προσωπικού έπιασαν τόπο και ο επικεφαλής των Financial Times θα επιστρέψει την αύξηση που πήρε στο μισθό του.

Ο επικεφαλής της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας Financial Times ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει τη αύξηση του μισθού του για το 2017, έπειτα από τις επικρίσεις του προσωπικού επειδή η αύξηση αυτή έφθασε το 25%.

Η δημοσίευση του ισολογισμού της εφημερίδας για το 2017 αποκάλυψε πως ο μισθός του Τζον Ρίντινγκ, γενικού διευθυντή της FT, υπερέβη τα 2,5 εκατ. στερλίνες (2,8 εκατ. ευρώ) το χρόνο προ φόρων, ανακοίνωσε η εφημερίδα.

Ο Τζον Ρίντινγκ διευκρίνισε σε ηλεκτρονικό μήνυμά του πως θα επιστρέψει τις 280.000 λίρες μετά φόρους και θα συνεισφέρει το ποσό αυτό σ' ένα ταμείο αφιερωμένο στην προώθηση του ρόλου των γυναικών και του επιπέδου των μισθών τους στους κόλπους της εταιρείας.

ADVERTISING

Ο ίδιος διευκρίνισε πως στο μέλλον ο μισθός του θα «αναδιαρθρώνεται» λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο της αμοιβής του πριν από την εξαγορά της FT το 2016 από τη Nikkei, δηλαδή 1,6 εκατ. λίρες.

Οι αμοιβές των Βρετανών που είναι επικεφαλής επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 23% πέρυσι, σύμφωνα με μια μελέτη των High Pay Centre και Chartered Institute of Personnel and Development.

Η ανακοίνωση του Τζον Ρίντινγκ έγινε ενώ δημοσιογράφοι της εφημερίδας που ανήκουν στο Συνδικάτο Βρετανών Δημοσιογράφων είχαν προγραμματίσει να συνεδριάσουν για να εξετάσουν το θέμα, σύμφωνα με την FT.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία
SHARE:

24Media Network