Τουρκία: Κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ερντογάν λόγω πανδημίας

Τουρκία: Κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ερντογάν λόγω πανδημίας
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν AP

Η διαχείριση της πανδημίας εξελίσσεται σε αχίλλειο πτέρνα για την κυβέρνηση Ερντογάν που βλέπει το βαθμό αποδοχής της να καταρρέει.

H συνεχιζόμενη δοκιμασία της τουρκικής κοινωνίας από την πανδημία του κορονοϊού αφήνει πλέον έντονα πολιτικά αποτυπώματα.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ερντογάν ελέγχει το μεγαλύτερο ποσοστό των ΜΜΕ, άρα και τη ροή των πληροφοριών, οι Τούρκοι πολίτες δηλώνουν ότι την εμπιστεύονται ολοένα και λιγότερο σε ότι αφορά τα ζητήματα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα μόλις το 40% του τουρκικού λαού δείχνει πλέον εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση στα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ειναι δε χαρακτηριστικό ότι αντίστοιχο ποσοστό τον προηγούμενο Μάρτιο, μήνα κατά τον οποίο η Τουρκία κατέγραψε τα πρώτα κρούσματα στο έδαφός της, κυμαινόταν στο εντυπωσιακό 73%!

Οι Τούρκοι όμως εκτός από οργισμένοι (με την κυβέρνησή τους) είναι και απογοητευμένοι. Μόλις το 24% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα μέσα στο έτος που διανύουμε.

Για την ιστορία, την Κυριακή η Τουρκία κατέγραψε 112 νεκρούς και 6670 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα