Βρετανία: Προσφέρει 9 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 σε άλλες χώρες

Βρετανία: Προσφέρει 9 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 σε άλλες χώρες
Φιαλίδιο με το εμβόλιο της AstraZeneca. AP

Περίπου 9 εκατ. δόσεις του AstraZeneca θα δοθούν σε χώρες όπως η Κένυα και η Τζαμάικα όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη.

Η Βρετανία θα παραδώσει 9 εκατ. δόσεις του εμβολίου Oxford-AstraZeneca κατά της COVID-19 αυτή την εβδομάδα σε χώρες όπως η Ινδονησία, η Τζαμάικα και η Κένυα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Περίπου 5 εκατ. δόσεις προσφέρονται στον COVAX, το μηχανισμό που σκοπό έχει να διασφαλίσει ισότιμη, παγκόσμια πρόσβαση σε εμβόλια της COVID-19, ενώ ακόμα 4 εκατ. δόσεις θα μοιραστούν απευθείας σε χώρες που έχουν ανάγκη.

«Η πρώτη παρτίδα -9 εκατ. δόσεις- θα σταλεί την Παρασκευή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι θα πάει σε χώρες όπως το Λάος, η Καμπότζη, η Ινδονησία, η Μαλαισία, η Κένυα και η Τζαμάικα.

Η Ινδονησία θα λάβει 600.000 δόσεις, 300.000 θα σταλούν στην Τζαμάικα και 817.000 θα πάνε στην Κένυα, μεταξύ άλλων χωρών, όπως ανακοίνωση η κυβέρνηση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε να προσφέρει τουλάχιστον 100 εκατ. πλεονάζοντα εμβόλια της COVID-19 εντός της επόμενης χρονιά ως συνεισφορά στις προσπάθειες της G7 να βοηθηθούν οι φτωχότερες χώρες να ανοσοποιήσουν τους πολίτες τους.

Η δωρεά που ανακοινώθηκε την Τετάρτη είναι η πρώτη δόση αυτής της δέσμευσης, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης έγινε εν όψει της συνάντησης του Τζόνσον αργότερα σήμερα με τον Κενυάτη πρόεδρο Ουχούρου Κενυάτα στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα