ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ

Νοσοκομείο Παίδων

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Τρία πιθανά κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Τον εντοπισμό τριών πιθανών κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Τα παιδιά είναι ηλικίας 14 μηνών, 10 ετών και 18 μηνών, το τελευταίο εκ των οποίων ήταν ασυμπτωματικό.

Παιδιά στην Ινδονησία

Ινδονησία: Αναφορά για 15 περιστατικά οξείας ηπατίτιδας μετά τον θάνατο τριών παιδιών

Το υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας ανέφερε πως έχει εντοπίσει 15 περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας, για τις οποίες δεν έχουν προσδιορίσει την αιτία. Τρία παιδιά που φέρεται να κόλλησαν την ασθένεια πέθαναν.

Παιδί με σκύλο

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Εξετάζεται σύνδεση με την έκθεση σε σκύλους

Το ενδεχόμενο να συνδέονται με τους σκύλους τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά εξετάζουν ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο συσχετισμός με τον αδενοϊό και τα σενάρια για τα αίτια της έξαρσης.

Μικρό παιδί σε νοσοκομείο

ΗΠΑ: Οι υγειονομικές αρχές ερευνούν 5 θανάτους παιδιών από ανεξήγητη ηπατίτιδα

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ερευνούν 109 περιπτώσεις ανεξήγητης ηπατίτιδας σε παιδιά στις ΗΠΑ. Οι επιστήμονες σημειώνουν πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό δεν σχετίζεται με κάποιον τρόπο.

ΠΟΥ: Ασαφές αν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας - Σε ποιες χώρες εντοπίζονται

ΠΟΥ: Ασαφές αν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας - Σε ποιες χώρες εντοπίζονται

Σχεδόν 300 πιθανές περιπτώσεις παιδιών με σοβαρή ηπατίτιδα έχουν εντοπιστεί σε 20 χώρες παγκοσμίως, ορισμένες εκ των οποίων βρίσκονται στη Νοτιοανατολική Ασία. Τι αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Δημοτικό σχολείο

Γκάγκα: Με μάσκα τα παιδιά στα σχολεία όπου υπάρχει συγχρωτισμός - Σε επιφυλακή για την ηπατίτιδα

Δεν υπάρχει φόβος για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία, όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Όσα δήλωσε για τα νέα δεδομένα σχετικά με τα κρούσματα ηπατίτιδας.

Ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μαγιορκίνης για ηπατίτιδα: "Όλοι μας έχουμε περάσει τον αδενοϊό 2-3 φορές στη ζωή μας"

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως ο αδενοϊός που φέρεται να προκαλεί την οξεία ηπατίτιδα, είναι ένας αρκετά κοινός ιός, που μπορεί να τους μολύνει όλους ανεξαρτήτως ηλικίας. Τι είπε για ενδεχόμενα κρούσματα σε παιδιά στην Ελλάδα.

Άρση μέτρων

Άρση μέτρων: Σήμερα η τελική εισήγηση των ειδικών στη σκιά της ηπατίτιδας

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την τελική εισήγηση σχετικά με την άρση μέτρων από 1η Μαϊου, όμως στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και το ενδεχόμενο κρουσμάτων ηπατίτιδας στα παιδιά.

Μικρό παιδί σε νοσοκομείο

Μόσιαλος: Τα νεότερα δεδομένα και τα πιθανά αίτια για την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Επιδημιολογικά στοιχεία και συμπεράσματα από την έκθεση βρετανικών υγειονομικών αρχών σχετικά με την πρόοδο και τις εξελίξεις της διερεύνησης της αδιευκρίνιστης αιτιολογίας-οξείας ηπατίτιδας στα παιδιά μοιράστηκε ο καθηγητής κ. Μόσιαλος.

Ο Ηλίας Μόσιαλος

Μόσιαλος: Σε ποιες χώρες αναμένεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

Προς το παρόν έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 169 περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά σε 12 χώρες. "Μιλάμε για ένα πολύ μικρό πρόβλημα ακόμα" τόνισε ο καθηγητής.

Ένα παιδί σε νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου)

Ηπατίτιδα στα παιδιά - Μαγιορκίνης: Θα έχουμε 5-10 βαριά περιστατικά στην Ελλάδα

Καθησυχαστικός υπήρξε ο Γκίκας Μαγιορκίνης ως προς την έξαρση κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά. Εκτιμά πως αν εκδηλωθεί η ασθένεια στην Ελλάδα, δεν θα υπάρξουν περισσότερα από 5-10 βαριά κρούσματα.

Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου)

Ηπατίτιδα: Αυξάνονται διεθνώς τα κρούσματα - 8 παιδιά χρειάστηκαν μεταμόσχευση

Από τα 108 παιδιά που νόσησαν με ηπατίτιδα στη Βρετανία, 8 χρειάστηκε να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση. Πώς συνδέεται η φλεγμονή με τον αδενοϊό. Σε αυξημένη επιφυλακή οι ελληνικές υγειονομικές αρχές, τι ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Νοσοκομείο (φωτογραφία αρχείου)

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο

Τουλάχιστον ένα παιδί υπέκυψε εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας σε ανήλικους, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλώντας τους υγειονομικούς να επαγρυπνούν για περιπτώσεις που πιθανόν συνδέονται με έναν ιό της γρίπης.

Παιδί σε νοσοκομείο

ΗΠΑ: Σε εγρήγορση για τα κρούσματα σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά - Ακατανόητα παραμένουν τα αίτια

Σε συναγερμό τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ. Καλούν τους γιατρούς να αναφέρουν ύποπτα κρούσματα ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά.

Δεκάδες περιστατικά ηπατήτιδας έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Τι την προκαλεί, πόσο επικίνδυνη είναι και γιατί έχουμε έξαρση τώρα

Ο 'ένοχος' της έξαρσης της ηπατίτιδας που πλήττει τα παιδιά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ δεν είναι ακόμα γνωστός. Δεν αποκλείεται να συνδέεται με τον εγκλεισμό της πανδημίας. Η πρόκληση των γιατρών και όσα πρέπει να προσέχουν οι γονείς.

Παιδάκι σε νοσοκομείο (φωτό αρχείου)

Παπαευαγγέλου: Η έξαρση της ηπατίτιδας οφείλεται στη χαλάρωση των μέτρων και το lockdown

Στη χαλάρωση των μέτρων και στο ανοσολογικό κενό που είχε δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας οφείλονται σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Β. Παπαευαγγέλου τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά.

Μόσιαλος: Τι ξέρουμε για τα κρούσματα ηπατίτιδας στα παιδιά

Μόσιαλος: Τι ξέρουμε για τα κρούσματα ηπατίτιδας στα παιδιά

Αβάσιμοι ειναι οι συσχετισμοί της ηπατίτιδας που εμφανίζεται σε παιδιά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο. Ποια θεωρεί πιθανή αιτία και τι συμβουλεύει τους γονείς.

Μικρό κορίτσι σε κρεβάτι παιδιατρικής κλινικής.

Οξεία Ηπατίτιδα σε παιδιά: Εντείνεται η διεθνής ανησυχία - Σε εγρήγορση οι ελληνικές υγειονομικές αρχές

Πληθαίνουν οι χώρες όπου εντοπίζονται κρούσματα της νέας "αγνώστου αιτίας' Ηπατίτιδας σε παιδιά. Την προσοχή των γιατρών εφιστούν Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ.

Μεταμόσχευση ήπατος χρειάστηκαν παιδιά μετά τα μυστηριώδη κρούσματα ηπατίτιδας - Και το CDC στις έρευνες

Μεταμόσχευση ήπατος χρειάστηκαν παιδιά μετά τα μυστηριώδη κρούσματα ηπατίτιδας - Και το CDC στις έρευνες

Πιθανότερο τα κρούσματα ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά να σχετίζονται με αδενοϊό σύμφωνα με τους ερευνητές όμως εξακολουθούν να αναζητούν την αιτία της ασθένειας.

Μυστήριο με τα αυξανόμενα κρούσματα σοβαρής ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά

Μυστήριο με τα αυξανόμενα κρούσματα σοβαρής ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά

Αναζητείται η αιτία των ολοένα και περισσότερων περιπτώσεων σοβαρής ηπατίτιδας που καταγράφονται από τις 31 Μαρτίου σε μικρά παιδιά σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Το ενδεχόμενο να πρόκειται για ιό εξετάζουν επιστήμονες.

28 Ιουλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας - 9 στους 10 δεν ξέρουν ότι νοσούν

28 Ιουλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας - 9 στους 10 δεν ξέρουν ότι νοσούν

Σε 600.000 εκτιμώνται οι άνθρωποι παγκοσμίως που πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες του ήπατος σχετικές με την ηπατίτιδα Β. Ο ιός είναι πολύ μεταδοτικός και μεταδίδεται κυρίως από τις μητέρες στα παιδιά τους ή ανάμεσα στα παιδιά.