Ισόβια σε επιχειρηματία για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ

Ισόβια σε επιχειρηματία για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε επιχειρηματία, ο οποίος εισέπραξε περίπου 1.500.000 ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ με εικονικά παραστατικά

Ισόβια κάθειρξη σε ιδιοκτήτη εταιρείας, ο οποίος εισέπραξε περίπου 1.500.000 ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ με εικονικά παραστατικά, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Ο επιχειρηματίας κατηγορούνταν για απάτη σε βάρος του δημοσίου με βάση τη διάταξη περί καταχραστών και όχι για φοροδιαφυγή, όπως συνέβαινε σε άλλες περιπτώσεις για το ίδιο σκάνδαλο.

Στην απολογία του, ο επιχειρηματίας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι από τα χρήματα της επιστροφής το 30% τα έδινε ως μίζα σε εφοριακούς. Εις βάρος των τελευταίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για απιστία σε βάρος του δημοσίου και έχουν ήδη βρεθεί ενώπιον του ανακριτή.

Στο εδώλιο βρέθηκαν για την ίδια υπόθεση η σύζυγος του επιχειρηματία και μία υπάλληλος, που ήταν διαχειρίστρια. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 ετών σε κάθε μία.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 1999, μετά από έλεγχο που έκανε το ΣΔΟΕ στην επιχείρηση του κατηγορούμενου στα Νέα Μουδανιά.

Πληροφορίες από agelioforos.gr

SHARE:

24Media Network