Και το κράτος χρωστάει στη ΔΕΗ

Στιγμιότυπο από την επισκευή των φαναριών στο κέντρο της Αθήνας, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Στιγμιότυπο από την επισκευή των φαναριών στο κέντρο της Αθήνας, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές του κράτους στη ΔΕΗ. Δεν έχουν πληρωθεί λογαριασμοί από το 1990

Από το 1990 παραμένουν απλήρωτοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για τα φανάρια, με το ποσό που χρωστάει το κράτος να ανέρχεται στα 58 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός στον ΣΚΑΪ, αποτελεί ένα από τα σημεία τριβής της Περιφέρειας με το υπουργείο Υποδομών.

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο μετά τα βίαια επεισόδια που άφησαν για μέρες το κέντρο της Αθήνας με κατεστραμμένα φανάρια.

Οι ευθύνες για την επισκευή ή αποκατάστασή τους έγιναν μπαλάκι ανάμεσα στην Περιφέρεια της Αττικής και το υπουργείο Υποδομών.

Αυτό γιατί πρόσφατα μεταφέρθηκε η άσκηση της αρμοδιότητας συντήρησης των 550 χιλιομέτρων οδικού δικτύου στην Περιφέρεια Αττικής.

Μπορεί να μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα, δεν μεταφέρθηκαν όμως οι πόροι όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Έπειτα από μία εβδομάδα, οι περισσότεροι φωτεινοί σηματοδότες επισκευάστηκαν , ενώ απομένουν να αποκατασταθούν και τα φανάρια στους κόμβους Χαριλάου Τρικούπη - Πανεπιστημίου και Σταδίου - Αμερικής.

Ο διευθυντής Επικοινωνίας Τύπου της ΔΕΗ, Κίμων Στεριώτης, συμπλήρωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι οι οφειλές των υπουργείων στη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 180 εκατομμύρια.

Ανέφερε μάλιστα ότι η επιχείρηση δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα στους κρατικούς φορείς γιατί ανάμεσά τους είναι και νοσοκομεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άναψαν ξανά στο κέντρο τα φανάρια

Σβηστά φανάρια απειλούν τους οδηγούς

SHARE:

24Media Network