Καιρός: Έως τους 38 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή

Καιρός: Έως τους 38 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή
Ηλιοφάνεια στο Ναύπλιο Eurokinissi - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές μόνο νεφώσεις
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τοπικά στη Θεσσαλία και Στερεά τους 37 με 38 βαθμούς λόγω τοπικών συνθηκών (καταβατικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι )
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4 με 5 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες το επόμενο τετραήμερο

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Στα βόρεια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί κατά 4 με 6 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 34 με 36 βαθμούς και στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά λόγω τοπικών συνθηκών (καταβατικοί άνεμοι) στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα στις 16/9/2005 εκδηλώθηκαν πλημμύρες σε Χαλκίδα και βορειοανατολική Αττική. — Το 2007 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στη Χιλιαδού Ευβοίας. — Το 2014 δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος στον Ασπρόπυργο Αττικής, υδροσίφωνας στη νήσο Πρασούδα στον Παγασητικό κόλπο και στην Αθήνα είχαμε πλημμύρα στο κέντρο της Αθήνας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα