24 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα καιρικά γεγονότα

Αστραπή
Αστραπή EUROKINISSI

Όλα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν σαν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, καταγεγραμμένα από το μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Στις 24 Οκτωβρίου 2003 η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της Άρτας για περίπου δύο ημέρες, δημιούργησε τεράστιες καταστροφές. Έντονα φαινόμενα εκδηλώθηκαν το 2009 στη Κρήτη , το 2012 στο Ηράκλειο και την Σύρο. Σε πολύ παλαιότερα χρόνια, αξίζει να αναφέρουμε την έντονη κακοκαιρία στις 24/10/1959, με ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν κατολισθήσεις στο Πήλιο.

24 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα καιρικά γεγονότα

Την κακοκαιρία της 24ης Οκτωβρίου 2003 οι κάτοικοι της Άρτας την χαρακτήρισαν πρωτοφανή και στην περιοχή δημιούργησε τεράστιες καταστροφές. Στα ορεινά έγιναν κατολισθήσεις και καθιζήσεις εδάφους, καταστράφηκαν πολλά σημεία του οδικού δικτύου και ο κάμπος της Άρτας δεν άργησε να πλημμυρίσει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε καταστροφές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις,σπίτια και μαγαζιά, ενώ στην προσπάθεια του να σώσει το κοπάδι του, ένας κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του.

24 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα καιρικά γεγονότα

H 24η Οκτωβρίου του 1959 ήταν μια ημέρα μεγάλης κακοκαιρίας στο Πήλιο όπου σημειώθηκαν πολλές κατολισθήσεις, ενώ υδροσίφωνες εκδηλώθηκαν το 2009 στον κόλπο Μεσσαράς και στην Ιεράπετρα. και το 2012 στο Ηράκλειο και 3 στη Σύρο. Το 2014 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Καλαμάκι Ζακύνθου και τη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας, εμφανίστηκαν υδροσίφωνες σε Πειραιά και Κέρκυρα ενώ στις Ράχες Φθιώτιδας κεραυνός προκάλεσε ζημιές σε ιστιοπλοϊκό.

Τέλος το 2015 είχαμε πλημμύρες σε Χανιά και Τζερμιάδων, Eάν έχετε φωτογραφικό υλικό και θέλετε κάτι να προσθέσετε, ή αν θυμόσαστε κάτι χαρακτηριστικό από μια άλλη κακοκαιρία, μπορείτε να μας στέλνετε email στην ηλ. διεύθυνση: [email protected] .

SHARE: