ΚΑΙΡΟΣ

Προγνώσεις καιρού για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη χώρα. Το δελτίο καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Άμεση ενημέρωση για έκτακτα δελτία καιρού και για καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα.

Ζέστη στο κέντρο της Αθήνας

Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια την Τετάρτη - Πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία

Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα και μέτριοι άνεμοι 4-5 μποφόρ, αργότερα τοπικά 5-6 μποφόρ στα νότια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Καλοκαιρινή μπόρα στο κέντρο της Αθήνας (φωτό αρχείου)

Καιρός: Πρόσκαιρη επιδείνωση την Κυριακή - Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Κυριακή. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας κατά 4 με 6 βαθμούς. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ζεστός καιρός

Καιρός: Ζέστη έως το Σάββατο - Πτώση κατά 4 με 6 βαθμούς την Κυριακή

Διατηρείται ζεστός ο καιρός έως το Σάββατο, ενώ την Κυριακή η θερμοκρασία πέφτει κατά 4 με 6 βαθμούς με παράλληλη εκδήλωση φαινομένων. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Καιρός

Καιρός: Ζέστη και την Παρασκευή

Θα διατηρηθεί ζεστός ο καιρός με μικρή πτώση της θερμοκρασίας μόνο στα βόρεια. Μεταβλητοί άνεμοι και τοπικά στα Βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Καλοκαιρινός καιρός

Καιρός: Στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος

Ο υδράργυρος τοπικά στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου. Μεταβλητοί άνεμοι και τοπικά στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ζεστός καιρός

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες - Έως και 35 βαθμοί Κελσίου

Σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη αστάθεια τις επόμενες ημέρες. Ανεβαίνει η θερμοκρασία, ενώ εξασθενούν οι άνεμοι στα πελάγη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ζεστός καιρός

Καιρός: Μέχρι τους 33 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος τη Δευτέρα

Βελτιωμένος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές. Διατηρείται η αστάθεια κυρίως στα κεντρικά βόρεια ηπειρωτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Καιρός

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και περιορισμένη αστάθεια

Βελτιωμένος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές. Περιορισμένη αστάθεια. Άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 6 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Καιρός

Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές - Ανεβαίνει ο υδράργυρος

Η θερμοκρασία θα ανέβει έως τους 26 βαθμούς Κελσίου. Προοδευτική εξασθένηση των τοπικά θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Κακοκαιρία στην Αθήνα

Καιρός: Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι της Πέμπτης

Αρχικά βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά, αλλά σταδιακή βελτίωση πριν από το μεσημέρι. Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Κεραυνοί πάνω από την Αθήνα (φωτό αρχείου)

Κακοκαιρία: Βροχές και πλημμύρες στην Αττική - Πού σημειώθηκαν προβλήματα

Στην Αττική ήδη έχουν προκύψει οι πρώτες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, όπως νωρίτερα σε Βόλο και Θεσσαλονίκη. Στην Εύβοια ένας περιπατητής αγνοείται στο όρος Δίρφυς.

Συννεφιασμένος ουρανός

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία την Πέμπτη - Βελτίωση από το Σαββατοκύριακο

Πρόσκαιρη επιδείνωση με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη, ενώ βελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Επιδείνωση του καιρού

Καιρός: Πρόσκαιρη επιδείνωση από το μεσημέρι της Τετάρτης

Από το μεσημέρι της Τετάρτης έρχονται από τα βόρεια ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Αίθριος καιρός

Καιρός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Αστάθεια τις επόμενες ημέρες. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη όπου θα ενισχυθούν οι βοριάδες στα 7 με 8 μποφόρ. Βελτιώνεται ο καιρό το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Καλοκαίρι

Καιρός: Τους 30 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθεί αστάθεια. Θερμοκρασίες τοπικά έως και 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Άνοιξη στην Αθήνα

Καιρός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στα μέσα της εβδομάδας

Αστάθεια τις επόμενες ημέρες. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στα μέσα της εβδομάδος σε όλη τη χώρα, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Άνοιξη

Καιρός: Αίθριος με περιορισμένη αστάθεια

Γενικά αίθριος ο καιρός με περιορισμένη αστάθεια. Θερμοκρασίες τοπικά έως και 30 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι που δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.