Αίθριος ο καιρός τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα – Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο

Αίθριος ο καιρός τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα – Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο
Καλοκαιρία Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα. Έως 29 βαθμοί η θερμοκρασία στην Αττική.

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα προβλέπεται στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά και Βόρεια τμήματα της Ευρώπης . Ένας εκτεταμένος αντικυκλώνας καλύπτει τα κεντρικά και νότια που επεκτείνεται ανατολικότερα και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να επικρατήσει αίθριος καιρός στη χώρα. Ο αντικυκλώνας εμποδίζει τα συστήματα της Βόρειας Ευρώπης να κινηθούν νοτιότερα.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνονται οι υψηλές πιέσεις και ο αίθριος καιρός που θα επικρατήσει σε όλη τη Βαλκανική και τη χώρα μας

Τη Δευτέρα θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει τους 28 βαθμούς στα βόρεια , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 29 και στα νησιά του Αιγαίου τους 26 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3-4 και τοπικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 14 Οκτωβρίου 2010, με το πέρασμα του βαρομετρικού χαμηλού από τη χώρα μας, είχαμε εκτεταμένες πλημμύρες στη Φωκίδα, ενώ ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές στην Κύθνο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα