Aλλάζει ο καιρός στα δυτικά με βροχές και νοτιάδες

Aλλάζει ο καιρός στα δυτικά με βροχές και νοτιάδες
Σύννεφα Eurokinissi

Στα δυτικά αλλάζει ο καιρός με βροχές και νοτιάδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές στη δυτική Ελλάδα κυρίως στα ΒΔ όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ

Την Τετάρτη στα δυτικά προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσεις γενικά αίθριος καιρός, όμως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και τα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 25 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 28 και το Ανατολικό Αιγαίο τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : Στις 23/9/1964 σημειώθηκαν τα πρώτα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ένας νεκρός από τους σφοδρούς ανέμους. Το 2005 είχαμε ισχυρή καταιγίδα με χαλαζόπτωση στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας. Το 2015 παρατηρήθηκε υδροσίφωνες στη Σάμο και στις ακτές του Έβρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα