Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Πέμπτη – Εξασθενεί το μελτέμι στο Αιγαίο

Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Πέμπτη – Εξασθενεί το μελτέμι στο Αιγαίο
Καλοκαιρινό στιγμιότυπο από παραλία στη Κέρκυρα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη.

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός την Πέμπτη σε όλη τη χώρα, οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν άνοδο και το μελτέμι τοπικά στο νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 6 μπ κατά την διάρκεια της ημέρας.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών την Πέμπτη θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κύθηρα, Λακωνία, Ηλεία & Αχαΐα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά και το άλλο στα ανατολικά τμήματα ενώ στη Βαλκανική υπάρχει συνδυασμός των υψηλών πιέσεων με τις χαμηλές στη περιοχή της Κύπρου που προκαλούν το το μελτέμι στο Αιγαίο.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται η διάταξη μελτεμιού που βαθμιαία αρχίζει να εξασθενεί.

 

Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 37 στα δυτικά τους 38 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 και στο Αιγαίο τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός  Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μπ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα