Ισχυρές καταιγίδες την Πέμπτη – Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Ισχυρές καταιγίδες την Πέμπτη – Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Βροχή στην πόλη των Τρικάλων Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη.

Την Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προβλέπονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Θα επηρεαστούν τα βορειότερα νησιά του Ιονίου (κυρίως η περιοχή της Κέρκυρας). Από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Ήπειρο (κυρίως στα δυτικά της τμήματα) και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και πιθανώς στη Δυτική Στερεά.

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τον 6ωρο υετό που δίνει μεγάλα ύψη μόνο στη βορειοδυτική Ελλάδα και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά και τα μέτωπα που επηρεάζουν κυρίως τα δυτικά και κεντρικά της Ευρώπης που περνάνε και από τη χώρα μας. Τις επόμενες ημέρες θα διέλθουν διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από τα δυτικά προς τα αντολικά και θα προκαλέσουν πολλές βροχές κυρίως στα δυτικά.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το οργανωμένο μέτωπο που θα έρθει στα Δυτικά και θα κινηθεί βορειοανατολικά. Μεγάλη εμμονή θα παρουσιάσουν τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά.

 

Την Πέμπτη προβλέπονται στα βορειότερα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και πιθανόν στη δυτική Στερεά βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7. Η θερμοκρασία θα  φτάσει τους 25 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 26 και στα νησιά του Αιγαίου τους  26 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 7/11/1961 είχαμε πυρκαγιά από κεραυνό που κατέστρεψε  αποθήκη στη Λαμία. Πλημμύρες με καταστροφές στη Θεσ/νίκη, 1 νεκρός στο χωριό Πόρτα Καρδίτσας από κατολίσθηση. Το 1964: Υψηλές θερμοκρασίες, 29°C σε Ρόδο και Άραξο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα