Καιρός: Το πρώτο Σαββατοκύριακο καλοκαιρίας – Η θερμοκρασία σε άνοδο

Καιρός: Το πρώτο Σαββατοκύριακο καλοκαιρίας – Η θερμοκρασία σε άνοδο
Σύννεφα πάνω από την λίμνη Πλαστήρα με φόντο τις κορυφές των Αγράφων πάνω από το χωριό Νεοχώρι Eurokinissi

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο, αλλά και για τις επόμενες μέρες, από τον μετεωρολόγο μας, Θοδωρή Κολυδά. Άνοδος της θερμοκρασίας, νεφώσεις από την Τρίτη.

Ραγδαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο σε όλη τη χώρα και μόνο κατά τόπους θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 4 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο φθάνοντας σε κάποιες περιοχές και τους 30 βαθμούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα, τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τις νυχτερινές ώρες στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και, το πρωί στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στο Αιγαίο, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικώς υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Αραιή συννεφιά που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερη και στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν αυξημένες ποσότητες αφρικανικής σκόνης. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και τα νότια.

ΤΡΙΤΗ

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές και στα βόρεια πιθανώς βροχές μικρής διάρκειας. Στα ανατολικά θα υπάρχουν αυξημένες ποσότητες αφρικανικής σκόνης. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά Αιγαίο στο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

 

 

 

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα