Αρχικά ξεροβόρι και κρύο – Από την Πέμπτη θα έρθουν και οι βροχές

Αρχικά ξεροβόρι και κρύο – Από την Πέμπτη θα έρθουν και οι βροχές
Συγκέντρωση υδάτων σε δρόμους από την έντονη βροχόπτωση στα βόρεια προάστια Eurokinissi

Τελευταία "καλοκαιρινή" ημέρα η σημερινή ενώ από αύριο Τρίτη το σκηνικό αλλάζει καθώς πολύ ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τα Βόρεια Βαλκάνια θα κινηθούν νοτιοανατολικά και θα επηρεάσουν την χώρα μας. Αξίζει να παρατηρήσετε την μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ βορείων Βαλκανίων με τιμές που φτάνουν ακόνη και τους 20 βαθμούς!

Τελευταία “καλοκαιρινή” ημέρα η σημερινή ενώ από αύριο Τρίτη το σκηνικό του αλλάζει καθώς πολύ ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τα Βόρεια Βαλκάνια θα κινηθούν νοτιοανατολικά και θα επηρεάσουν την χώρα μας. Αξίζει να παρατηρήσετε την μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ βορείων Βαλκανίων με τιμές που φτάνουν ακόμη και τους 20 βαθμούς!

Σήμερα στις περισσότερες περιοχές προβλέπονται λίγες μόνο νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή τους 30  με 35 βαθμούς  Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 3-4 και τοπικά 4 με 5 μποφόρ αργότερα.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Η προοπτική του καιρού

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρατηρήσετε την έντονη ψυχρή εισβολή με την πτώση της θερμοκρασίας να γίνεται αισθητή από το απόγευμα της Τρίτης όπου ενισχύονται σημαντικά οι βοριάδες οι οποίοι Τετάρτη και Πέμπτη θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο. Αρχικά δεν προβλέπονται νεφώσεις και βροχές , όμως από την Πέμπτη που θα ενισχυθεί το χαμηλό στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο θα έρθουν και βροχές Βορείου ρεύματος που θα επηρεάσουν κυρίως τις περιοχές από την Θεσσαλία και νοτιότερα .

Σας επισημαίνω ότι ακόμη δεν είμαστε τόσο σίγουροι για την θέση του χαμηλού , διότι υπάρχει και ενδεχόμενο αυτό να δημιουργηθεί δυτικότερα και τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά όσο αφορά την ένταση και τη διάρκεια του υετού.

Η πτώση της θερμοκρασίας είναι δεδομένη και κατά μέσο όρο θα είναι της τάξεως των 10 με 13 βαθμών όπως αναφέραμε στην προηγούμενη καιρική πρόγνωση

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν απεικονίζονται στους παρακάτω χάρτες με ανέμους έως και 9 μπ στο Αιγαίο.

Τάση σταδιακής ύφεσης της κακοκαιρίας προβλέπεται από την Παρασκευή το απόγευμα και μετά .

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα